vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse, zaterdag 9 april

Voorbeschouwing tweede klasse, zaterdag 9 april

-

UVS-Van Nispen

Het was een soort van wennen voor de spelers en aanhang van UVS. In 190 dagen was er niet meer verloren in competitieverband en dus moest er even worden geslikt na de nederlaag tegen RCL (2-0). Verliezen in een derby is nooit leuk en zeker niet als koploper. Dramatiseren is echter niet nodig. De Leidse ploeg verloor, maar het had ook nu anders kunnen lopen. Wat als Boy Tetteroo geen rode kaart zou hebben ontvangen? Wat als een overtreding op Mart Spierdijk was bestraft binnen de zestien? En wat als Enrico Geus wel het openingsdoelpunt had gemaakt? We zullen het nooit weten en het doet er ook niet meer toe. UVS staat er nog steeds uitstekend voor en heeft alle kaarten in handen. Soms verlies je wel eens een slag, maar dat hoeft niet te betekenen dat het dan vervolgens volledig fout gaat. Komende zaterdag wacht Van Nispen en De Zilkers staan stijf laatste en kijken de derde klasse nadrukkelijk in de ogen. De geelroden wonnen pas één keer en dat is al best lang geleden. Sterker nog, dat was op dezelfde dag als toen de ploeg van Kevin Krishan verloor op de openingsdag van het seizoen tegen DSO. De tegenstander van toen? Dat was RCL en het plaatje is dus ook nu weer rond. Ook na Van Nispen wachten er voor UVS duels tegen laagvliegers. Geen garanties uiteraard, maar wanneer de ploeg hetzelfde doet als in dertien andere wedstrijden op DSO en RCL na- niet de beste optredens- dan moet het uiteindelijk geheid goedkomen voor de Kikkerpolder bewoners.

Soccer Boys- RCL

RCL is prima gestart in de tweede periode en heeft na drie wedstrijden nog geen punt gemorst. Opvallend is dat wel want de ploeg van Hein van Heek speelde in die drieluik de lastige uitwedstrijden tegen Kagia en Vitesse Delft en tegen lijstaanvoerder UVS thuis. Er lijkt nieuwe energie gevonden om het seizoen verder in te kleuren. DSO is de andere ploeg die nog ongeslagen is in deze tweede reeks en UVS en Soccer Boys volgen. De gastheer uit Bleiswijk, laagvlieger, won zaterdag eindelijk weer eens. Op sportpark Hoge Bomen werd Westlandia knap met 3-4 verslagen. Het betekende de tweede zege voor de oranjehemden. De Leiderdorpers zullen het ook zeker niet cadeau krijgen op het lastig te bespelen hoofdveld, maar zijn dus wel onderweg om wellicht mee te dingen naar een prijs. Op eigen bodem werd er door RCL met 2-1 gewonnen. Op de reguliere ranglijst verbeterden de roodwitten zich met een stekje en staan nu vijfde. Of er veel meer in zit valt te betwijfelen, maar dat het vertrouwen gegroeid is op de Bloemerd lijkt wel een zekerheid. RCL zal zich niet nog eens willen laten verrassen zoals eerder gebeurde tegen staartploeg Van Nispen.

Vitesse Delft-Kagia

Sommige aanhangers kwamen nog de kantine uit en konden de ogen niet geloven. Kagia stond binnen vier minuten voor tegen DSO. Al twee keer had de ploeg uit Zoetermeer moeten aftrappen voor een tegendoelpunt. De prijzen worden echter pas aan het einde verdeeld en weer stonden de Lisserbroekers met lege handen. Door tal van defensieve flaters konden de bezoekers vier keer scoren en de formatie van Hein Leliveld kreeg dit nog maar eenmaal voor elkaar ondanks het gegeven dat de gasten een helft met tien man moesten spelen vanwege een rode kaart. Gezien de ranglijst op zich geen verrassende uitslag, maar de Kagianen klopten eerder ook HVC’10 op eigen veld. Komende zaterdag wacht alweer een ploeg die bovenin meedraait. Vitesse Delft kwam in de voorbije speelronde niet in actie en de week ervoor moest het de punten laten aan RCL. Het is zeker niet onmogelijk om te winnen op sportpark Tanthof Zuid, maar dan zal de huidige nummer tien niet weer te gul dienen te zijn. De streep voor de gevarenzone is uitermate dichtbij gekomen en dus telt elk punt nu. Hoe punten vergaard worden, doet er niet meer toe. Het goede nieuws voor Leliveld is wel dat er straks ook nog tegenstanders volgen die niet bovenin meenemen.

DSO-DoCoS

DoCoS had een weekendje rust en kon de andere resultaten volgen en tot de conclusie komen dat de achtste plaats in tact bleef. Wanneer die plaats behouden blijft, is de Leidse ploeg ook volgend seizoen tweedeklasser. Het vertrouwen is er ook dat dit goedkomt, maar het sein kan nog lang niet op ‘veilig’. Zaterdag wacht DSO en die ploeg wil mee blijven doen in de strijd om de titel. En lukt dat niet dan hopen de Zoetermeerders dat er onderweg een periodetitel in de wacht gesleept is. Eerder verloor de ploeg van Dennis Olman thuis met 1-2. Woorden als ‘onnodig’ en onverdiend’ werden gebezigd, maar het gaat in het leven nu eenmaal niet altijd om eerlijk en rechtvaardig. De laatste ontmoeting voor DoCoS leverde drie punten op. Geruime tijd was er geen wolkje aan de lucht en Soccer Boys leek bij een 0-4 achterstand volstrekt kansloos. Laat in die pot werd het alsnog spannend, mede omdat doelman Mitchel van Abswoude even kortsluiting kreeg en rood zag. Het gevolg daarvan was een uiteindelijk nipte overwinning, maar daarnaast weet de sluitpost inmiddels dat hij vijf duels moet brommen. Een aderlating dus voor de withemden, want Van Abswoude stond zijn mannetje al geruime tijd tussen de palen. Maar goed; iedereen kan vervangen worden in het leven (hoewel..). Tot nu toe pakte DoCoS op vreemde bodem gemiddeld een puntje. Je zou er zo voor tekenen tegen de huidige nummer twee. Zeker omdat DSO thuis nog ongeslagen is. Enkel RCL kreeg het voor elkaar een puntje op te halen op Bentwoud.

Programma zaterdag 9 april: Berkel-Te Werve, HVC’10-Westlandia.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read