vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseMax Zeelenberg: ,,Ik voel me gewild bij RCL”

Max Zeelenberg: ,,Ik voel me gewild bij RCL”

-

In de voorbije en komende weken leverde/levert LAV een bijdrage aan een zomereditie bij het Leidsch Dagblad over spelers die een overstap maakten naar een andere club. Uiteraard werd er een selectie gemaakt want het was weer een komen en gaan. Omdat niet iedereen deze krant leest hierbij nog eens het vraaggesprek. In deel 7 is het de beurt aan Max Zeelenberg. Hij speelde voor Rijnsburgse Boys 2 en zoekt nu het avontuur bij RCL.

Max Zeelenberg: ,,Ik voel me gewild bij RCL”

Komende zaterdag komt RCL voor het eerst in het strijdperk. Er wordt dan geoefend tegen Lugdunum na twee weken van intensieve trainingsarbeid. Een van de nieuwe gezichten staat te popelen om te starten en om van waarde te gaan zijn voor de ploeg van Hein van Heek. Max Zeelenberg kwam over van Rijnsburgse Boys nadat hij zijn gehele jeugd doorbracht bij ARC. ,,Via Joe van Heusen (doelman van RCL, HK) ben ik terecht gekomen in Leiderdorp. Met hem heb ik bij ARC gespeeld en hij vroeg mij of de Racing Club iets voor mij zou zijn. Na een gesprek met Van Heek is het snel gegaan en ik zie dit avontuur wel zitten. Bij de Boys viel de groep uit elkaar en ik wilde graag eens in een eerste elftal spelen. Wel zat ik eerder bij de selectie en speelde ik een oefenpotje mee, maar door een hamstringblessure werd ik teruggeworpen. Bij zo’n grote club sluit je dan weer achteraan aan en daardoor besloot ik het te gaan proberen bij RCL.”

Max Zeelenberg in kansrijke positie in oefenduel tegen Lugdunum (1-1). (Foto: met dank aan Gert Jan van Heyningen)

Zeelenberg, die door trainer Ruben Plu verkaste van ARC naar Rijnsburgse Boys in de A-jeugd, moet de roodwitten gaan helpen aan doelpunten. Thom Wijnalda was lange tijd de spits voor het afmaken. Na zijn vertrek naar Voorschoten’97 stootte Sieb Rutgers door vanuit de eigen jeugd en ook hij kon zich regelmatig laten feliciteren na een treffer. ,,Ik heb begrepen dat zij voor de doelpunten zorgden in de voorbije jaren. Bij ARC en Rijnsburgse Boys stond ik daar ook garant voor, maar in het laatste jaar speelde ik in een tweemans voorhoede en werd ik meer de speler van de assist. Bij RCL wordt er wat verwacht van mij voor wat betreft de productie. Daar loop ik niet voor weg want ik heb er vertrouwen in dat ik op dit niveau ook ga scoren. Ik ben niet traag, tweebenig en blijf rustig voor het doel. Tijdens de gevoerde gesprekken voelde ik me gewild en ik wil de club graag helpen aan goede resultaten.”

Met de komende tegenstanders is Zeelenberg niet bezig. ,,Ik heb me daarin niet verdiept en zo’n speler ben ik ook niet. We moeten er zelf staan en volop vlammen. Er is ook uitgesproken dat we moeten gaan strijden om promotie. In de trainingen zag ik al dat er genoeg kwaliteit is en dat creëert bij mij het nodige vertrouwen in een aantrekkelijk seizoen.”

De bij supermarkt Jumbo in Alphen aan den Rijn werkzame aanvaller is er nog niet uit voor wat betreft zijn toekomst. ,,Ik ben nog zoekende en moet nog keuzes gaan maken. Op dit moment vind ik het prima hoe mijn dagen eruit zien, zeker ook omdat ik tijd heb voor de sportschool. Zo kan ik nog sterker worden. Als voetballer zal ik geen ‘nee’ zeggen tegen een stapje hogerop, maar laat ik het eerst maar eens laten zien bij RCL. Ik krijg het steeds meer naar mijn zin en begin de spelers beter te kennen en als het een leuk seizoen zal worden dan kan ik natuurlijk ook langer blijven. Ik ben er blij mee dit avontuur te zijn aangegaan.”

Naam: Max Zeelenberg

Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Leeftijd: 20 (28 mei 2002)

Voormalige club(s): ARC, Rijnsburgse Boys

Nieuwe club: RCL

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read