vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseROAC (zo)Djimmy Wagter: “Wedstrijd tegen ZSGOWMS was een typisch ROAC-potje”

Djimmy Wagter: “Wedstrijd tegen ZSGOWMS was een typisch ROAC-potje”

-

Tweede klasse (zondag)- ROAC speelde zondagmiddag op bezoek bij ZSGOWMS voor de vijfde keer dit seizoen gelijk. Beide ploegen kwamen in Amsterdam niet tot scoren. Het was een kwestie van compact spelen en geen doelpunten incasseren. Omdat deze opdracht succesvol is afgerond, kan Djimmy Wagter tevreden terug kijken op de wedstrijd.

,,Het was een ouderwets ROAC-potje denk ik. We probeerden de ruimtes klein te houden en ervoor te zorgen dat de tegenstander niet aan het voetballen kwam. Tegelijkertijd probeerden we in de counter toe te slaan, maar het hoofddoel was om ZSGOWMS van scoren af te houden. Dat is ons ook gelukt”, vertelt de aanvaller tevreden.

,,Zij waren op elke positie beter”, vervolgt Wagter (op archieffoto). ,,We hebben het zelf erg dicht en compact weten te houden. De tegenstander heeft ook wel een aantal grote kansen gemist en dat hebben we mede te danken aan onze doelman, Dammes van der Poel. Je voetbalt elke wedstrijd om te winnen en achteraf terugkijkend voelt dit punt niet helemaal als gestolen. Maar dat is het wel, zeg maar”, bekent de aanvaller.

ROAC was tegen ZSGOWMS niet veel aan de bal. ,,Ik denk dat de verdeling 80/20 was. Als wij wat zuiniger aan de bal waren geweest, hadden er voor ons wat meer mogelijkheden gelegen. Toch verloren we de bal na drie à vier passes in de omschakeling.” Wagter blikt terug op een slordige eerste helft.

De ploeg van Bart Jansen liep vorige week tegen Sporting ’70 tegen de eerste competitienederlaag aan en lijdt nu wederom puntverlies. ,,Maar er is geen nood aan de man hoor”, verzekert Wagter. ,,Je weet dat zo’n nederlaag er een keer aankomt. Daarvoor waren we acht wedstrijden op rij ongeslagen en ook vandaag hebben we niet verloren. De sfeer blijft gewoon goed en we kijken weer uit naar volgende week.”

,,We zijn een natuurlijk een klasse lager gaan voetballen, maar het seizoen verloopt prima”, aldus Wagter. ,,We hebben wat vaker de bal en hoeven niet overal maar achteraan te lopen. Je kan zelf ook gewoon voetballen en wat leuke dingen laten zien en dat is een stuk leuker dan vorig jaar. Toen wisten we op voorhand al dat we achter de bal aan moesten lopen.”

ROAC moet nog één horde nemen voordat het de winterstop in gaat. Het speelt een thuiswedstrijd tegen Roda’23, dat hetzelfde aantal punten heeft als de ploeg uit Rijpwetering. ,,We houden ons gewoon aan hetzelfde plan. Misschien dat we ons iets aanpassen aan de tegenstander, maar we gaan de wedstrijd gewoon in om te winnen. Dan kunnen we hopelijk lekker de winterstop in”, concludeert Wagter.

ZSGOWMS – ROAC 0-0 (0-0).

Gert Barnhoorn
Gert Barnhoorn
Sinds 2021 aangesloten bij LAV. Ook werkzaam voor onder meer RTV Katwijk. Bevlogen en goed ingevoerde medewerker. We mogen hem ook wel een weinig clubwatcher van FC Rijnvogels noemen.

Must Read