zaterdag, april 20, 2024
HomeDerde klasseROAC (zo)Ondermaats ROAC lijdt eerste nederlaag

Ondermaats ROAC lijdt eerste nederlaag

-

Tweede klasse (zondag)- Op 6 juni van het dit jaar verloor ROAC in competitieverband voor het laatst. Dat was in het laatste treffen in de eerste klasse. Sindsdien doet de ploeg uit Rijpwetering het alleraardigst in de tweede klasse en tot nu toe hoefde nog geen nederlaag te worden geslikt. Tot gisteren dan. Op eigen veld verloor ROAC met 0-2 van Sporting ’70.

Die nederlaag had niet zozeer te maken met de klasse van de ploeg uit Utrecht, want dat viel alleszins mee. Of tegen zo u wilt. De thuisploeg was dit keer zichzelf niet. Gewerkt werd er zoals vrijwel altijd wel, maar het heilige vuur ontbrak. Tevens lukte er vrij weinig en de ploeg uit de domstad bleef tamelijk eenvoudig overeind.

De start was nog aardig van de nummer vijf. Thijs van Seggelen gaf een prima steekbal op Djimmy Wagter. De aanvaller kwam voorbij aan Twan van der Louw, maar de doelman zag ook dat Wagter inmiddels was uitgekomen in een te lastige hoek. Wessel van der Poel zette Wagter even later weg, maar nu was de sluitpost de sterkste in de 1 op 1. De inzet belandde op de voeten en er resulteerde slechts een hoekschop.

Later volgde nog een verrassend, maar verdwalend schot van Van der Poel namens ROAC, maar bij een eerste serieuze doelpoging aan de overkant was het wel raak. De gastheer kreeg de bal niet weg en spits Rick de Bree profiteerde. De vlag ging nog wel omhoog, maar de arbiter van dienst weigerde het betoog van de assistentie te geloven. In de slotfase probeerde Wagter het nog eens met een schuiver, maar de doelman kreeg de bal in de handen ondanks dat zijn zicht werd gehinderd door een woud van benen.

Uiteraard was er nog een helft om de schade te repareren voor de formatie van Bart Jansen, maar ROAC kreeg het nauwelijks voor elkaar om daadwerkelijk gevaar te stichten. Halverwege de tweede helft kwam dat van de bezoekers via de ingevallen Everton dos Santos Silva. Zijn poging ging over het doel van Dammes van der Poel. Oguzhan Demir mikte kort daarop op de buitenkant van de paal en zo hing de 0-2 meer in de lucht dan een remise.

Jansen wisselde om nog iets te forceren. Een kopbal werd met moeite gered en de inmiddels aan het front meestrijdende Freek Heemskerk werd vervolgens afgevlagd toen hij de geloste bal beroerde. Ook claimde de aanvoerder nog een strafschop, maar in deze situatie zag scheidsrechter Puts geen reden om mee te gaan in die hoop van ROAC. Jelle den Haan maakte in de slotfase een einde aan de twijfel voor de Utrechters door een bal simpel achter Van der Poel te deponeren.

Zo bleef ROAC voor het eerst met lege handen staan en daardoor is het gat met de bovenste ploegen wat gegroeid. Jansen had wat kansen gezien voor zijn ploeg, maar erkende ook dat zijn ploeg te weinig had gebracht en zo was het maar net. De reeks van ongeslagen wedstrijden kwam zo ten einde en wiskundig gezien kwam dat moment natuurlijk ook dichterbij. Even slikken en opnieuw beginnen en meer overtuigend voor de dag komen. Dat kan volgende week op bezoek bij ZSGOWMS. Wel een tegenstander die derde staat dus de uitdaging mag er zijn.

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Van der Meer, Van Benten, Boere, Heemskerk, Koek, W. van der Poel, Van Seggelen, Van As, Wagter, Van der Geest.

Beluister hier nog een interview van collega Theo Leliveld met trainer Bart Jansen:

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read