donderdag, april 25, 2024
HomeDerde klasseROAC (zo)Prettige busreis voor ROAC na 'diefstal'

Prettige busreis voor ROAC na ‘diefstal’

-

Tweede klasse (zondag)- Ook na de achtste speelronde is ROAC nog altijd ongeslagen in dit seizoen. De ploeg van Bart Jansen moest heel diep gaan, maar won uiteindelijk met 1-2 van VVZA. Geheel verdiend was die zege niet en zelfs het woord ‘diefstal’ viel. Toch stapte de selectie van ROAC met een goed geweten en gevoel de bus in en de zege werd uitbundig gevierd.

Trainer Jansen was uiteraard na afloop content met de nog steeds ongeslagen status. ,,Een mooie zege waar we keihard voor moesten werken. Maar dat kan deze ploeg als geen ander en soms moet je wat fortuin hebben in het leven.”

De eerste helft was niet groots van beide kanten, niet in de laatste plaats vanwege het hondenweer. De kansen waren over en weer schaars, hoewel beide ploegen wel de paal raakten. Namens de gasten had Thijs van Seggelen in deze pech.

Ook na de pauze duurde het even voordat er een waar voetbalgevecht ontstond en daar was een treffer van de formatie uit Amersfoort voor nodig. ,, Die goal kwam voort uit een afgeslagen corner en daarna dacht ik dat een puntje een maximale score zou kunnen worden. Het duurde echter heel lang en de 1-0 nederlaag kwam steeds dichterbij. In de slotfase kwam het echter in zijn geheel goed voor ons. We hadden al wel wat dreiging gehad, maar enorme kansen nog steeds niet. Op aangeven van Koen van Klink maakte Freek Heemskerk zo ongeveer in de voorlaatste minuut gelijk en dat gaf al een prettig gevoel.”

Jansens gevoel en die van de groep werd evenwel nog veel beter. ,,In de blessuretijd bepaalde Matty van Benten met een afstandsschot de eindscore en daarmee gaf hij extra glans aan zijn optreden. Al met al was de 1-2 geen juiste weergave van het spelbeeld, maar daar konden we best mee leven hoor. Het is lekker om nog steeds ongeslagen te zijn, hoewel we in deze klasse werkelijk geen meter cadeau krijgen. Alles moet uit de kast om wedstrijden naar ons toe te trekken. De ploeg heeft mentale veerkracht getoond en dat is nu eenmaal een van de kenmerken van dit ROAC. We kijken nu alweer uit naar de volgende tegenstander. Sporting ’70 staat achter ons en we willen het gat graag vergroten en ons handhaven in de kopgroep.”

Door de overwinning op sportpark Emiclaer staan de paarswitten nu keurig op een gedeelde vierde plaats. De ploegen boven de formatie van Jansen wonnen op ZSGOWMS na dus er werden weer goede zaken gedaan. Fraai is ook dat de manschappen van het Hertogspark pas vijf tegendoelpunten hebben geïncasseerd tot nu toe. Zeker de basis van het succes tot nu toe.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read