donderdag, april 25, 2024
HomeDerde klasseROAC (zo)ROAC plukt puntje weg uit Amsterdam

ROAC plukt puntje weg uit Amsterdam

-

Tweede klasse (zondag)- Ook na de zesde speeldag is ROAC nog ongeslagen en heeft de ploeg van Bart Jansen nog altijd slechts drie doelpunten te hoeven incasseren. Gewonnen werd er evenwel niet afgelopen zondag. In Amsterdam werd het 0-0 op bezoek bij het roemruchte DCG. Mitchel Boere, weer sterk acterend in het hart van de defensie, kon wel leven met het gelijke spel tegen de ploeg die een plaats onder ROAC terug te vinden is.

,,In de rust spraken we erover dat winst mogelijk was gezien onze eerste helft waarin we beter waren en tamelijk eenvoudig overeind bleven. Na afloop moet ik echter stellen dat we niet mogen klagen over de score. We hadden na de doelwisseling de wind tegen en het viel niet mee om ze te beteugelen, hoewel we ook weer niet heel veel kansen hebben weggegeven. Uit standaardsituaties kregen ze mogelijkheden te scoren, maar ook wij konden nog wel een paar keer prikken.”

De speelwijze van de ploeg uit de hoofdstad leverde verbazing op bij Boere en zijn manschappen. ,,We kregen alle vrijheid om te voetballen en er was veel ruimte. We hadden verwacht dat DCG er bovenop zou zitten, maar dat gebeurde dus niet. We gingen er redelijk mee om, maar helaas waren er ook wel schoonheidsfoutjes te ontdekken in ons spel. Zij kregen wat schietkansen, maar die konden we onschadelijk maken. Halverwege de eerste helft kreeg Sam van der Geest de grootste kans. Hij had denk ik niet door dat hij tijd en ruimte had en ging te gehaast te werk.”

DCG kwam na de hervatting anders voor de dag op eigen veld. ,,We werden eerder vastgezet en kwamen er maar moeizaam uit. Vooral in de eerste twintig minuten na de rust hadden we het lastig. Zoals bekend staan we vaak als een huis achterin en ook nu kwam de tegenstander er niet door. Ik heb een kopbal gezien die naast ging en een andere inzet ging voorlangs. Voor het overige konden zij ook niet echt doordrukken. Bart Hogenboom zag namens ROAC een schot gesmoord worden en bij een inzet van Van der Geest werd de bal voor de doellijn weggewerkt.”

Het bleef dus bij de beginstand en dat betekent dat ROAC terug te vinden is op een vijfde plaats en daar heeft paars en wit voor het moment vrede mee. De ongeslagen status voelt goed en het begint bij de nul. Een spoedige derde winstpartij zou wel wat meer opschieten richting wat plaatsen hoger. Volgende week komt SO Soest naar het Hertogspark. Die opponent speelde tweemaal gelijk en verloor al vier keer. Het zou zomaar kunnen dat Jansen en zijn volgelingen langer ongeslagen blijven..

Opstelling ROAC: D. van der Poel, Van der Meer, Boere, Heemskerk, Koek, Van Benten, Wagter (W. van der Poel), Hogenboom (Van As), Van Klink (Helvesteijn), Van der Geest, Van Seggelen.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read