HomeTAVVInterviews TAVVWel kansen maar nog geen doelpunten voor TAVV (0-1)

Wel kansen maar nog geen doelpunten voor TAVV (0-1)

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Ook in de derde wedstrijd van het seizoen lukte het TAVV niet om tot scoren te komen. De thuisploeg was tegen ESTO vooral na rust de betere ploeg, maar de bezoekers hadden aan een doeltreffende vrije trap voldoende om het veld juichend te verlaten (0-1).

Voor de pauze viel er voor de toeschouwers, behoudens van een lekker herfstzonnetje, niet veel te genieten op Sportpark Aardam West. De Bodegravers vertrouwden op hun fysiek sterke verdedigingscentrum en loerden vooral op countermogelijkheden via de snelle Coen de Groot. Ook de thuisploeg kwam voor de pauze niet tot veel aanvallend vuurwerk, alhoewel Donny van der Neut met een schot op de lat dichtbij de openingstreffer was.

De wedstrijd leek op weg te gaan naar een 0-0 ruststand, maar via een vrije trap van Wouter-Jan Bos, na een vermeende overtreding van Kevin van Broekhoven, kwamen de bezoekers vlak voor de thee toch op voorsprong (0-1).

Na rust ging TAVV aanvankelijk met hoge ballen op zoek naar de gelijkmaker, maar deze aanvalsstrategie was voor de boomlange ESTO-verdedigers Bas van Zoest en Thijs Vink een kolfje naar hun hand. Een kwartier voor tijd lukte het Eric van der Hout wel om door de Bodegraafse defensie te glippen en het net te vinden, maar zijn doelpunt vond op advies van de ESTO-lijnrechter uiteindelijk toch geen genade in de ogen van leidsman Huizinga.

Sebastiaan van der Voorn leek een minuut voor tijd, na een goede voorzet van Kevin van Wijk, zijn ploeg toch aan het verdiende punt te gaan helpen, maar zijn kopbal eindigde net naast het ESTO-doel (0-1). Voor ESTO was de overwinning in Ter Aar de derde competitiezege op rij en de ploeg van Koos van Zoest is nu de enige ploeg in de tweede klasse D zonder puntenverlies.

Vooraf werd ESTO, dat zich vorig seizoen ternauwernood handhaafde in de tweede klasse zondag, ingeschat als een van de zwakkere broeders in deze klasse, maar door de terugkeer van een aantal voormalige jeugdspelers en de komst van centrale verdediger Bas van Zoest, vorig seizoen nog basisspeler bij derde divisionist Sportlust ’46, heeft ESTO zich ontpopt tot een taaie opponent, waar dit seizoen rekening mee moet worden gehouden.

Al met al wacht TAVV nog steeds op het eerste competitiedoelpunt, maar TAVV-trainer Dennis Tijssen maakt zich vooralsnog geen zorgen over de uitblijvende productie. Tijssen: ,,Als er een ploeg had moet winnen, dan waren wij dat. We creëren voldoende kansen, maar ook vandaag zat het op de beslissende momenten wat tegen. Eerst die bal op de lat van Donny en daarna die goal van Eric van der Hout, die eerst wordt goedgekeurd en daarna toch afgekeurd. Dat is zuur, omdat wij die gelijkmaker dik verdienden. Ik zie het meer als toeval dat we nog niet hebben gescoord, we hebben pas een probleem als we geen kansen meer krijgen’’, aldus Tijssen tot besluit.

TAVV – ESTO  0-1 (0-0) 40. Bos 0-1.

Basisopstelling TAVV: Pater, Otto, Van Broekhoven, Van der Neut, Verwoerd, Van Wijk, Keijzer, Van der Voorn, Boddeke, Van Smoorenburg, Van der Hout.

Foto’s: met dank aan Kees Verhaar