HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen in blessuretijd van vreugde naar verdriet

Aarlanderveen in blessuretijd van vreugde naar verdriet

-

Vierde klasse A (zaterdag)– Eindelijk kreeg de thuisclub loon naar werken. Na de in de eerste helft opgelopen achterstand en verschillende mogelijkheden verder schoot invaller Elias Karmiris de groenhemden gedecideerd naar de gelijkmaker. Wie had gedacht dat beide ploegen tevreden waren met de 1-1 kwam bedrogen uit. Oudewater brak nog een keer uit en het was wederom een invaller die scoorde, het schot van Mike Rijsbergen werd dermate van richting veranderd dat sluitpost Jari van Veen kansloos was 1-2. Oud Spartaan Moussa Kallisse had nog voor gerechtigheid kunnen zorgen, maar hij schoot vrij voor het doel via de keeper over.

Het venijn zat hem dus duidelijk in de staart. In de beginfase was de club uit het Groene Hart de iets betere ploeg en hadden zij ook de betere mogelijkheden. Tot halverwege de eerste helft gebeurde er weinig. De eerste echt grote mogelijkheid was er een voor de Veners, Alessio van der Straaten schoot vanaf de zestienmeterlijn buiten bereik van de keeper tegen de buitenkant van de paal. Uit de daaropvolgende aanval werd de score geopend. Door getreuzel in de verdediging kon Sven Rietveld voorgeven en gaf hij Tim Goes een niet te missen kans, toch faalde hij, maar door stom toeval kreeg hij een herkansing en schoot hij wel raak 0-1.

Aarlanderveen had nog voor rust een paar kansen op de gelijkmaker, beide malen was het vormgever Thom Nouwens die eerst een gave voorzet gaf op Jorn Poelwijk en even later gaf hij Davey Grimmelius een mogelijkheid, maar het leverde geen treffer op.

Na de pauze was de aanhang van de Trots van de Polder meer bezig met de grensrechter van de bezoekers, die wel erg graag zijn vlag in de lucht stak en nu aan de kant stond van het talrijk opgekomen publiek. Velen zullen dan ook gemist hebben dat de doelpuntenmaker direct na de aftrap alleen voor Van Veen kwam, maar zijn lob ging over.

Daarna waren het weer de groenzwarten die het heft in handen namen, tot twee keer aan toe was het topscorer Poelwijk die dicht bij een treffer was. Twintig minuten voor tijd was het Van der Straaten die binnen een paar minuten tot tweemaal aan toe dichtbij de onderhand dik verdiende gelijkmaker was. De koplopers waren nog maar sporadisch gevaarlijk. Aarlanderveen was veelvuldig in de aanval. Kallisse’s schot werd in eerste instantie geblokt en uit de rebound schoot hij tegen de keeper op. Toen brak de eerder beschreven slotfase aan.

Aanvoerder Nouwens: ,,Ik vond ons vandaag de betere ploeg en we hadden minimaal een gelijkspel verdiend. Ongelooflijk dat deze ploeg nog maar één keer verloren heeft, ik schat ander ploegen hoger in. Om nog eerste te worden zal moeilijk worden maar misschien kunnen we nog een periode behalen. We behouden ook volgend seizoen bijna de gehele selectie en er zal misschien nog wat aanvulling komen en met de vele derby’s in deze klasse heb ik het hier prima naar mijn zin” ,aldus de in Alphen woonachtige spelmaker.

Het had zo mooi kunnen zijn voor de Veners, vandaag en de inhaalwedstrijd tegen FC Oegstgeest winnen en het gat had nog maar een schamel puntje geweest. Maar na het onverdiende verlies en de zeer ongelukkige tegendoelpunten was de frustratie groot op Sportpark Polderpark.

Aarlanderveen-Oudewater 1-2 (0-1). 24. Goes 0-1, 90.+1 Karmiris 1-1, 90.+5 Rijsbergen 1-2. Scheidsrechter: Van Elswijk

Basisopstelling Aarlanderveen: Van Veen, Egberts, Oudijk, Van der Pijl, Janszen, Grimmelius, Van der Straaten, Poelwijk, Nouwens, Aronius, Kallisse.

Basisopstelling Oudewater: De Ruyter, Van der Neut, Sluijs, Appels, Van der Zwart, La Lau, Goes, Anbergen, Venhof, Rietveld, Griffioen.

Foto’s: Ed Nagtegaal