HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen pakt de draad weer op bij Blauw Zwart: 1-3

Aarlanderveen pakt de draad weer op bij Blauw Zwart: 1-3

-

Derde klasse A (zaterdag) -Dat het 1-0 stond bij rust mocht Aarlanderveen zichzelf aanrekenen. Talrijke kansen en mogelijkheden waren niet aan de bezoekers besteed. Blauw Zwart benutte de eerste de beste kans wel via Iliass Assaban. Vlak na de thee brak Moussa Kalisse de ban voor Aarlanderveen, dat vervolgens probleemloos naar een 1-3 zege uitliep.

De (onterechte) nederlaag tegen koploper Oudewater van vorige week, in de ultieme slotfase tot stand gekomen, was bepaald niet vergeten bij spelers en aanhang van Aarlanderveen. De bezoekers was er alles aan gelegen de draad weer op te pakken tegen de ploeg uit Wassenaar. Dat het geen appeltje-eitje was bleek in de eerste 45 minuten toen Aarlanderveen vergeefs trachtte te scoren.

De mannen van trainer Sander van Dijk benutten de straffe wind in de rug wel tactisch slim. Telkenmale zocht men met een verre bal de ruimte tussen de laatste linie en de doelman van Blauw Zwart. Goede kansen waren echter niet aan Thom Nouwens, Alessio van der Straaten of Kalisse besteed. Blauw Zwart deed het wat dat betreft beter. Killian Bouwhuis: ,,Wij hadden bij rust op 1-2 of 1-3 kunnen en moeten staan. Dat laten we na helaas. Een enkele fout verdedigend gezien was voor hen genoeg om op voorsprong te komen. Dat was pijnlijk. Het deed wel even aan vorige week denken. Gelukkig hebben we het in de tweede 45 minuten rechtgezet.”

Aarlanderveen was in alle opzichten inderdaad de betere en scorende ploeg na rust. Tactisch speelde men een heel ander concept wat ook de kwaliteit van de ploeg benadrukte. Bouwhuis nog eens: ,,In de eerste helft met de wind in de rug konden we hen vaak verrassen met de lange bal. Dat we niet scoorden was onze fout. In de tweede helft zochten we het aanvallend vooral over de grond. Toen lieten we zien dat we voetballend de bovenliggende partij waren. Die 1-3 was absoluut niet geflatteerd.”

Ook Blauw Zwart probeerde de wind te benutten, maar de defensie van de Veners gaf amper een krimp. Alleen Blauw Zwarter Bram Smit stond oog in oog met doelman Jari van Veen, maar deze onderstreepte nog eens zijn sterke wedstrijd door als overwinnaar uit de bus te komen. Aan de andere kant had invaller doelman Landry Njoya het heel wat lastiger: tot tweemaal toe had hij hulp nodig van een verdediger om onheil te voorkomen. Dat hij nog gepasseerd werd door een hard schot van Nouwens en een penalty van Nouwens viel hem niet aan te rekenen.

Natuurlijk was Bouwhuis een tevreden man na afloop: ,,Het was een volkomen terechte zege. Blauw Zwart kwam er toch niet aan te pas in de tweede helft?” En over de ambities van zijn club: ,,Wij gaan voor het hoogst haalbare. Geen kampioen? Dan een periodetitel!” Gezien de huidige stand van zaken is dat een lastige zaak. Aarlanderveen zou zich moeten focussen op de derde periode. Bouwhuis tot slot: ,,Tegen Oudewater waren we ook de betere ploeg, maar scoorden niet. Ook hier bleven de doelpunten te lang uit. Als we efficiënter met de kansen omgaan geloof ik echt in een resterend succesvol seizoen.”

Dinsdag speelt Aarlanderveen tegen FC Oegstgeest dat een zeer moeilijke periode beleeft. Zaterdag staat de streekderby tegen TAVV op het programma.

Blauw Zwart-Aarlanderveen 1-3 (0-1). 20. Assaban 1-0, 47. Kalisse 1-1, 67. Nouwens 1-2, 83. Nouwens 1-3. Scheidsrechter: Huizinga.

Basisopstelling Blauw Zwart: Ghennem, Den Hollander, De Krom, Vredenbregt, Vosse, Lagerberg, Hendriksen, Tommy de Jong, Calvian de Jong, Smit, Assaban.

Basisopstelling Aarlanderveen: Van Veen, Egberts, Oudijk, Van der Piojl, Janszen, Grimmelius, Van der Straaten, Nouwens, Bouwhuis, Aronius, Kalisse.