donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen verliest enerverende derby van kampioen Alphia

Aarlanderveen verliest enerverende derby van kampioen Alphia

-

Derde klasse A (zaterdag) – Op een druk bezocht sportpark De Bijlen vond zaterdag de derby tussen Alphia en Aarlanderveen plaats. Circa 1200 toeschouwers waren getuige van een enerverende derby die in het voordeel van Alphia werd beslist (3-1). Na een meeslepend seizoen mag Alphia zich tot kampioen kronen en eindigt SV Aarlanderveen op een ietwat teleurstellende zesde plaats.

,,Afgelopen seizoen was bijzonder sprak trainer Sander van Dijk. Na twee coronajaren hebben veel spelers last gehad van fysieke ongemakken. Dat in combinatie met een te smalle selectie verklaart de zesde plaats na zesentwintig wedstrijden. We hebben hele goede wedstrijden afgewisseld met slechte. Al met al heb ik genoten van mijn eerste seizoen als senioren hoofdtrainer. Er is nog wat werk aan de winkel voor volgend seizoen maar ik heb er alle vertrouwen in dat we volgend seizoen een volgende stap kunnen gaan zetten.”

De derby uit tegen Alphia was een mooi affiche om het seizoen van Aarlanderveen met een goed gevoel af te sluiten. Aarlanderveen weigerde dan ook als figurant te acteren tijdens de kampioenswedstrijd van Alphia. Ondanks dit voornemen stonden binnen twintig seconden zowel de linker- alsmede de rechterpaal een vroege openingstreffer van de thuisploeg in de weg. Alphia kwam sterk uit de startblokken. Van kampioensstress bij Alphia leek absoluut geen sprake.

Het goede gevoel aan Alphense zijde werd kracht bijgezet met een vroege voorsprong. Een scherpe voorzet werd door de sterk spelende Donovan Olivieira met een prima kopbal omgezet in een doelpunt (1-0). Ook Aarlanderveen kwam een aantal keer gevaarlijk voor het Alphense doel maar telkens was het sluitpost Boas Vet die winnend uit de strijd kwam. In een overwegend sportieve wedstrijd kwam Alphia vlak voor rust op een 2-0 voorsprong. Wederom was het Olivieira die keeper Egberts kansloos liet. Kort daarop dacht Alphia op 3-0 te komen maar dit doelpunt werd vanwege (vermeend) buitenspel afgekeurd.

Na de thee een onveranderd spelbeeld. Beide ploegen speelden verzorgd voetbal en wisten met vlagen de voorwaartsen in stelling te brengen. In de 54e minuut halveerde Aarlanderveen de achterstand. Uw verslaggever raadt u aan de beelden van de collega’s van Studio Alphen te bekijken. De 2-1 van Killian Bouwhuis was een beauty en verdient de nominatie voor doelpunt van het jaar. A la Marco van Basten tegen FC Den Bosch liet Bouwhuis sluitpost Vet met een perfecte omhaal kansloos.

Daarna ontspon zicht een enerverend gevecht waarbij zowel Aarlanderveen alsmede Alphia de lat troffen. Luca Janszen was dicht bij de 2-2 en Marwan Fennich had de kans op 3-1. Omdat beide kansen niet werden verzilverd bleef de marge slechts één doelpunt. In de slotfase speelde Aarlanderveen alles of niets. Met veel spelers voor de bal werd een uiterste inspanning gedaan om op gelijke hoogte te komen. Vlak voor tijd maakte Jaouad el Yaacoubi aan alle onzekerheid een einde (3-1) en mocht Alphia zich kronen tot kampioen van de 3e klasse A.

Na de wedstrijd was aanvoerder Thom Nouwens teleurgesteld in het resultaat. ,,We kwamen hier om het kampioensfeest van Alphia te verstoren. We geven onnodig twee doelpunten weg en schieten bij een 2-1 achterstand op de lat. Misschien wel typerend voor dit wisselvallige seizoen waarbij we  goede wedstrijden hebben afgewisseld met dramatisch slechte potten.” Ook volgend seizoen zal sterkhouder Nouwens het groen van Aarlanderveen dragen. ,,Ik hoop dat we het volgend seizoen kunnen opbrengen om elke wedstrijd met 100% motivatie de wedstrijd in te gaan. Dan gaan we vast een zeker een rol van betekenis spelen.”

Zoals al eerder in het verslag gezegd mag Alphia zich kronen tot de kampioen. Een bijzondere prestatie. Zeker met de wetenschap dat Alphia met nog negen wedstrijden te spelen 10 (!) punten achterstand had op de toenmalige koploper FC Ouderwater. Onder leiding van de bevlogen trainer Marcel Vondeling kwam Alphia week na week dichterbij en wist het zelfs met nog twee wedstrijden te gaan aan kop te komen. Op 4 juni heeft Alphia in de derby tegen Aarlanderveen onder het toeziend oog van circa 1200 toeschouwers historie geschreven. Voor het eerst in de geschiedenis gaan de Alphianen tweede klasse spelen. Het moge duidelijk zijn dat het feest tot in de late uurtjes is gevierd.

Alphia – Aarlanderveen 3-1 (2-0). 20. Olivieira 1-0, 41. Olivieira 2-0, 54. Bouwhuis 2-1, 89. El Yaacoubi (3-1).

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, F. Buijnink, Duurham, Egberts, D. Buijnink, Fennich, Olivieira, Hoogervorst, Zuijdervliet, Yaacoubi.

Basisopstelling Aarlanderveen: Egberts, Nieumeijer, Oudijk, v.d. Pijl, v.d. Straaten, Poelwijk, Nouwens, Bouwhuis, v. Veen, Aronius, Boekel.

Must Read