HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen verliest nipt met opgeheven hoofd van VVSB

Aarlanderveen verliest nipt met opgeheven hoofd van VVSB

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,We hebben er alles aan gedaan uit bij VVSB. Aan onze inzet heeft het zeker niet gelegen. En ook met deze 3-2 nederlaag konden we zeker met opgeheven hoofd het veld verlaten. Waarom? We hadden maar tien spelers van het eerste aangevuld met hardwerkende spelers van het tweede. Doelman Jari van Veen moest met een blessure in het gezicht het veld verlaten na een keihard ingeschoten bal spectaculair op korte afstand te hebben gestopt. Hij was zelfs even van de wereld. Omdat we geen tweede doelman hadden moest spits Jorn Poelwijk in het doel gaan staan, wat hij zeker niet onverdienstelijk deed. Maar uiteindelijk was VVSB in de tweede helft toch beter”, aldus de enthousiast verhalende Aarlanderveen-verdediger Steven van der Pijl.

Zeker geen ‘gezapig onderonsje van twee middenmoters’ wat in de voorbeschouwing op deze website was voorspeld. Thuis had Aarlanderveen met 1-2 verloren en beide ploegen hadden 41 punten uit 23 duels. Er stond niets meer op het spel behalve de eer. Maar de supporters kregen een fascinerend spelverloop voorgeschoteld. Van der Pijl: ,,We begonnen goed, hadden geen problemen met VVSB, maar als je de kansen niet benut dan kent iedereen de voetbalwetten. En die gingen ook deze middag op, want na 35 minuten konden we een 2-0 achterstand noteren. Het was gelukkig Thom Nouwens die randje zestien voor ons een vrije trap schitterend binnenschoot, 2-1.”

In dee eerste minuut na rust scoorde Bram Egberts de 2-2. De meegereisde supporters gingen er nog eens goed voor zitten of staan. Maar even later viel doelman Van Veen geblesseerd uit. ,,Poelwijk, onze spits, had wel eens meer op de training bij een blessure in het doel gestaan, wat hij verrassend goed deed. En ook nu pakte hij weer verschillende goede ballen. Een doelpunt van VVSB werd terecht vanwege hands afgekeurd. Maar met de wissels kwamen de automatismen in ons spel nog meer onder druk te staan. We werden daardoor nog meer teruggedrongen en we konden louter gokken op een geslaagde counter. Maar ondanks alle inzet en het keiharde werken van iedereen scoorde de thuisploeg de 3-2 wat dan ook de eindstand werd,” aldus de trotse Van der Pijl.

Aarlanderveen zakte zo één plaatsje naar zes met 41 uit 24 (55-44) en VVSB klom één plekje naar vijf met 44 uit 24 (39-31). Er zijn nu nog twee wedstrijden te gaan in deze derde klasse A. Van der Pijl: ,,We zullen, ook al staat er niets meer op het spel, alles op alles zetten om het seizoen goed te beëindigen. Dat hebben onze trouwe supporters en iedereen die Aarlanderveen een warm hart toedraagt zeker verdiend. Komende zaterdag is FC Oegstgeest onze tegenstander. Voor hen staat er ook niks meer op het spel. Maar wij hebben zeker nog wel wat goed te maken want uit verloren we met 5-1. O ja, en gelukkig gaat het ook weer beter met onze geblesseerd uitgevallen doelman. En ook dat is Aarlanderveen, er zijn voor elkaar bij dit soort tegenslagen. Dus ik hoop dat we veel supporters zaterdag 28 mei kunnen begroeten op ons Sportcomplex Polderpark in Aarlanderveen.”

VVSB – Aarlanderveen 3-2 (2-1). VVSB 1-0, VVSB 2-0, 40. Nouwens 2-1, 46. Egberts 2-2 en VVSB 3-2.

Basisopstelling Aarlanderveen: Van Veen, Oudijk, Van der Pijl, Aronius, Egberts, Niemeijer, Boekel, Van der Straaten, Nouwens, Poelwijk, Kalisse.