HomeZaterdagDerde klasseAVV Alphen de complimenten, Stompwijk'92 de punten

AVV Alphen de complimenten, Stompwijk’92 de punten

-

Derde klasse A (zondag)- AVV Alphen en Stompwijk’92  deden in de eerste vijfenveertig minuten hun uiterste best om de toch al niet in grote getale opgekomen toeschouwers weg te jagen, maar vooral de thuisclub kreeg na de thee van dezelfde mensen de handen op elkaar.

Een koninkrijk voor schutter gold in de tweede helft vooral voor de ploeg van trainer Rob de Lange, dat geen raad wist met de handenvol kansen. De Stompwijkers konden de tweede positie op de ranglijst geen moment waarmaken, maar trokken uiteindelijk met 1-2
aan het langste eind.

De stroperige eerste helft werd mede veroorzaakt door de tactiek van de gastheren. ,,We wisten hoe zij speelden en wilden niet in het mes lopen van de tegenstander’’, verklaarde trainer De Lange na afloop. De kansen in het eerste bedrijf dienden zich al direct in de openingsfase aan voor de thuisploeg. Zo faalde Lorenz van Harskamp oog in oog met Stompwijk doelman Jesper van Leeuwen. Beide ploegen lieten wat kansen liggen. De uitblinkende speler aan Stompwijk zijde, Kite Beuvink, schoot eerst rakelings
over, om kort daarop met een vlammend schot zijn ploeg op voorsprong te zetten 0-1.

De grote maar gemiste kans van Lars van Santen direct na rust bleek de inleiding voor een heerlijke tweede helft, waarin de mannen van trainer De Lange de wedstrijd domineerden
met als uitblinker Justin Verberg. Na een aantal gemiste kansen van de thuisploeg was het na driekwart wedstrijd eindelijk raak: invaller Patrick Ruiter bood de andere invaller Gianny Leonicia een niet te missen kans:  1-1.

De Alphenaren roken bloed en kregen genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De ploeg die het meeste recht had op de drie punten verloor in de slotminuut alsnog de wedstrijd:1-2. De teleurstelling was groot na afloop bij de spelers en trainer De Lange. De trainer na afloop: ,,We zijn alsnog in het mes gelopen van de gasten. Het verlies van mijn ploeg is onterecht. We verdienden meer, maar ik ben wel tevreden over ons spel in de tweede helft.”

Collega Patrick Kamperveen: ,,Prachtig dat good old Joeri van der Salm de winnende maakte. Hij is twee jaar geleden gestopt in de hoofdmacht, is 33 en speelt nu in het vierde elftal. We zijn nog steeds op koers voor de nacompetitie. Het wordt wel een lastig verhaal want we missen veel spelers en het is en lang seizoen en dat zie je terug.”

Basisopstelling AVV Alphen: De Vries, Kook, El Mariami, Yagoubi, Zwiers, Zaal, Verberg, Chaouch, Bergshoeff, Yassine Yagoubi, Van Harskamp.