HomeZaterdagDerde klasseAVV Alphen en SVH vermaken het publiek

AVV Alphen en SVH vermaken het publiek

-

Derde klasse A (zondag)- Middenmotors AVV Alphen en SVH maakten er zondagmiddag een vermakelijke wedstrijd van. Zowel de Alphenaren als de Hagenaars zijn verzekerd van een langer verblijf in de derde klasse, AVV Alphen speelt met ingang van het volgende seizoen in de derde klasse zaterdag, en de kans op een ticket voor het spelen van promotiewedstrijden is voor beide teams nihil. Er kon dus vrijuit worden gevoetbald op Sportpark De Bijlen en dat resulteerde in een amusante partij met veel doelpunten en legio kansen. Na negentig minuten spelen kon SVH met een 3-4 overwinning van het veld stappen, na een treffen dat net zo goed in 6-7 of 7-6 had kunnen eindigen.

Wedstrijden waarbij de veldspelers alleen maar oog hebben voor het doel van de tegenstander en wat minder voor hun verdedigende taken zijn populair bij het publiek maar niet erg geliefd bij de doelmannen die op het veld staan. Wanhopig schreeuwen naar medespelers levert de goalie meestal niet veel op en de frustratie na de zoveelste keer vissen is op het gezicht van de keeper af te lezen.

Voor Alphen-keeper Rick de Vries viel de wedstrijd tussen Alphen en SVH in bovengenoemde categorie. ,,We gaven vanmiddag wel heel gemakkelijk de doelpunten weg. We speelden vandaag erg aanvallend, maar vergaten daardoor vaak onze defensieve taken. Als keeper baal je van dit soort wedstrijden, want je wilt natuurlijk altijd de nul houden. Door verdedigende fouten stonden we bij rust met 0-2 achter. In het begin van de tweede helft  kwamen we door een gelukkig doelpunt van Justin Verberg op 1-2, maar daarna scoorden zij weer snel twee doelpunten achter elkaar en stond het alweer 1-4. Na een voorzet van Verberg maakte Lorenz van Harskamp de 2-4 en een kwartier voor tijd scoorde Kevin Bergshoeff de 3-4. In het laatste kwartier was het een kansen -en foutenfestival van beide kanten, maar er werd niet meer gescoord’’, aldus De Vries.

Vervolgend: ,,Dit is ons laatste seizoen op de zondag en nu we zeker weten dat we volgend seizoen in de derde klasse zaterdag gaan spelen, merk je wel dat de druk er een beetje vanaf is en worden we soms wat gemakzuchtig. Dat gaat denk ik onbewust, maar dat komt ons spel niet ten goede. Ja, ik kijk er zeker ernaar uit om volgend seizoen de derby tegen Alphia te spelen, die wedstrijd heb ik nog nooit gespeeld. Dat is toch anders dan het spelen tegen clubs uit Den Haag of Rotterdam. Mijn persoonlijke ambitie voor de rest van dit seizoen? In ieder geval een keer de nul houden, want dat is me dit seizoen nog niet gelukt’’. besluit de 23-jarige doelman met een knipoog.

AVV Alphen – SVH 3-4 (1-4) 20. SVH  0-1, 34. SVH  0-2, 46. Verberg 1-2, 62. SVH 1-3 65. SVH 1-4, 67. Van Harskamp 2-4, 75. Bergshoeff 3-4.