dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAVV Alphen weet weer wat winnen is (plus fotoreportage)

AVV Alphen weet weer wat winnen is (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A (zondag)- Na vier nederlagen op rij was er eindelijk weer wat te vieren voor AVV Alphen. De formatie van Rob de Lange rekende af met het Haagse WIK (5-2) en nam zodoende wat meer afstand van de onderste regionen. De Alphenaren, volgend seizoen uitkomend op de zaterdag, moeten minimaal op de 11e plaats eindigen om de komende voetbaljaargang horizontaal te kunnen instromen op haar nieuwe speeldag.

Alphen-trainer De Lange blikte na afloop terug op de wedstrijd: ,,Deze overwinning was broodnodig. We konden tegen WIK gelukkig weer beschikken over een aantal jongens, die door blessures de laatste weken niet beschikbaar waren. Door doelpunten van Kevin Bergshoeff en Mike Hamilton kwamen we al snel op 2-0. Daarna scoorden zij de 2-1, maar door een doelpunt van Justin Verberg konden we gaan rusten met een 3-1 voorsprong. In het eerste kwartier na de rust verzuimden wij om de wedstrijd definitief te beslissen. In deze fase wordt het spel van de tegenstander een stuk grover, waarna de scheidsrechter tot een afkoelingsperiode besloot over te gaan. Zij kregen daarna een dubieuze strafschop waaruit zij de 3-2 scoorden, maar gelukkig besliste Justin Verberg met twee goals in de slotfase het duel (5-2)’’, aldus de Alphenaar.

De Lange kijkt er naar uit om volgend seizoen met zijn ploeg op de zaterdag uit te komen (waardoor ook de derby tegen Alphia weer in ere wordt hersteld, SN), maar maakt zich ook wat zorgen over het kwaliteitsverschil tussen de zaterdag derde klasse en de zondag derde klasse. De Lange (in het verleden ook werkzaam als trainer bij, toen nog, zaterdag derde klasser Zwammerdam): ,,Het niveau op de zaterdag is een stuk hoger dan in onze klasse, dus wat dat betreft kunnen we volgend seizoen versterking van buitenaf goed gebruiken. We hopen op jongens die in het verleden graag bij ons wilden komen voetballen, maar de zondag als speeldag niet zagen zitten. Ook mijn spelers willen graag op zaterdag voetballen, want met tegenstanders uit de regio Den Haag en Rotterdam hebben ze niet veel. Voor nu willen we het seizoen op de zondag goed afsluiten en de overwinning van vandaag was dat betreft een stap in de goede richting’’, besluit de Lange.

Alphen – WIK  5-2 (3-1) 8. Bergshoeff 1-0, 20. Hamilton 2-0, 26. WIK 2-1, 41. Verberg 3-1, 75. WIK 3-2, 81. Verberg 4-2, 89. Verberg  5-2.

Opstelling Alphen: De Vries, Wolters, Hogeweg, Zwiers, El Bernichi, Yagoubi, Bergshoeff,    Verberg, Hamilton, Molle, Mansu.

Zie hier de gehele fotoserie van Eric van der Wijngaard:

Must Read