donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest bij CVC Reeuwijk op waarde geklopt (4-0)

FC Oegstgeest bij CVC Reeuwijk op waarde geklopt (4-0)

-

Derde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest verzekerde zich vorige week definitief van een langer verblijf in de derde klasse, maar de Voscuyl-bewoners hoopten dit seizoen stiekem op meer. Om in aanmerking te kunnen blijven komen voor plaatsing in de nacompetitie zou daarom een resultaat bij het sterke CVC Reeuwijk zeer welkom zijn, maar de formatie van Thijmen Kruider werd op alle fronten afgetroefd door de thuisploeg (4-0).

FC Oegstgeest-speler Dylan Dijkstra was na afloop teleurgesteld over de nederlaag van zijn ploeg, maar tegelijkertijd toonde de verdediger zich ook realistisch. ,,We speelden vandaag tegen een goed spelend CVC Reeuwijk, in mijn ogen de beste ploeg van onze klasse. Als ik eerlijk ben dan is er niets op deze nederlaag af te dingen, we zijn op waarde geklopt. Het zal nu lastig worden om ons voor de p/d-wedstrijden te gaan plaatsen, maar dat wil niet zeggen dat we de rest van het seizoen freewheelend gaan uitspelen. We kunnen de resterende wedstrijden sowieso gebruiken om ons spel te verbeteren.”

Vervolgend: ,,Ik denk dat we tot nu kunnen terugkijken op een goed seizoen. We hebben als FC Oegstgeest een paar lastige seizoenen achter de rug. Achteraf kun je stellen dat we door het uitbreken van corona behoed zijn voor degradatie, hoe wrang dat ook klinkt. De toekomst van FC Oegstgeest ziet er echter nu goed uit. Er is een goede klik tussen de trainer en de spelersgroep en dat werpt zijn vruchten ook op het veld af. De nieuwe spelers zijn dit seizoen echte aanwinsten gebleken, er zijn jeugdspelers doorgebroken en volgend seizoen komen Sjoerd Winkelman en Roy Elkerbout er ook nog bij. Volgende week wacht weer een mooi potje tegen Alphia, die jongens hebben ook een leuke ploeg. Nee, we zitten na deze nederlaag zeker niet in zak en as, we zijn van plan om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten’’, aldus Dijkstra tot besluit.

CVC Reeuwijk – FC Oegstgeest 4-0 (2-0).

Basisopstelling FC Oegstgeest: Braggaar, Van der Weijden, Dijkstra, K. Driessen, Lichtenbeld, J. Driessen, Overvliet, Nieuwenburg, Bormans, Roelen, Den Hollander.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld

Must Read