vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseBas Nieuwenburg (FC Oegstgeest): ,,Eerste doelstelling binnen"

Bas Nieuwenburg (FC Oegstgeest): ,,Eerste doelstelling binnen”

-

Derde klasse (zaterdag)- Niemand op sportpark De Voscuyl zit nu meer in over handhaving. Na de winst op Nieuwkoop (3-2) staan er 33 punten op de teller en dat is (ruimschoots) genoeg om ook volgend seizoen weer derdeklasser te zijn. Voor de meer optimistische volger kan ook worden gesteld dat de afstand naar TAVV, de huidige nummer drie, maar vier punten bedraagt. Sterkhouder Bas Nieuwenburg: ,,Het was voor ons eerst zaak om de doelstelling te behalen en dat is gelukt. Tijdens de niet afgemaakte coronaseizoenen stonden we er niet best voor en dus was het dit seizoen zaak om uit de zorgen te blijven.”

Dat is dus gelukt, maar stiekem mag de FC best naar boven kijken. Diverse ploegen zijn nog in zicht en wellicht zit er nog een fraaiere klassering in. Tegen Nieuwkoop ging het evenwel zeker niet vanzelf en tot twee keer toe moest een achterstand worden weggepoetst. ,,Tijdens de warming-up had ik al het idee dat we er niet echt lekker in zaten. We kenden ook een povere start en de 0-1, hoewel een fraai kopdoelpunt, was een logisch gevolg. Gelukkig hielp de doelman van Nieuwkoop ons bij de 1-1. Hij was de muur nog neer aan het zetten en met een slimmigheidje werkte Kevin Driessen de gelijkmaker binnen door die vrije trap snel te nemen. Helaas kwamen we nog voor rust achter. Een speler liep tegen mij aan in de zestien, maar de bal ging wel op de stip. In mijn ogen absoluut geen pingel, maar we hadden er mee te dealen.”

Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg toch weer op gelijke hoogte na volgens Nieuwenburg een ‘wereldgoal’ van jongeling Sam Roelen. ,,Daarna gingen we vol voor de winst, terwijl ik meende dat zij dat puntje wel best vonden. We werden sterker en sterker, mede met dank aan Daan van Moorsel die was ingevallen en diende als prettig aanspeelpunt. Uiteindelijk maakte Abel Bormans er 3-2 van en had Roelen ook nog de 4-2 kunnen maken.”

Al met al is Nieuwenburg meer dan tevreden met het verloop van de competitie voor FC Oegstgeest. ,,Het is mooi dat we ruimschoots op tijd veilig zijn. Mogelijk zit er nu nog meer in. Dat is geen doel op zich, maar je moet pakken wat je pakken kunt. Ik denk dat de club en het eerste elftal flinke stappen hebben gemaakt in de laatste jaren. De club is groot geworden en ons complex mag er zijn. We krijgen voor volgend seizoen met Sjoerd Winkelman en Roy Elkerbout (hij keert terug op het oude nest) versterkingen erbij. Opgeteld bij dit nog steeds groeiende team zie ik het dan ook zitten om de lat weer wat hoger te leggen. Dat moet ook wel gezien de plannen van de KNVB voor wat betreft de klasseringen volgend seizoen. Ik zit hier verder prima op mijn plek. Ik ben 29 jaar en wil nog wel even door. Blessureleed heb ik gelukkig achter mij gelaten. We gaan ons nu opmaken voor een hopelijk sterke eindsprint.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read