HomeZaterdagDerde klasseBe Fair verliest strafschopstip en ook drie punten aan Sporting Leiden (za)

Be Fair verliest strafschopstip en ook drie punten aan Sporting Leiden (za)

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Zelfs de KNVB in de Zeister bossen werd gebeld wat te doen nu bleek dat de strafschopstip uit het kunstgrasveld van Be Fair was weggespit. Maar na een drie kwartier wachten konden we starten op het andere kunstgrasveld, met stip. Ondanks de krachtige wind konden we er een goede wedstrijd van maken met een afgetekende 0-2 zege. Het was verdiend, we dwongen het zelf af en het had net zo makkelijk 0-5 kunnen worden. Een prima steuntje in de rug voor de Leidse derby tegen Lugdunum komende zaterdag”, aldus Sipan Khalid de aanvaller van Sporting Leiden.

Waar de thuisploeg met 6 uit 9 op de dertiende plek stond deden de Morsbewoners het niet veel beter met 6 uit 8 en maar één plekje hoger. Waar de laatste wedstrijd tegen CVC Reeuwijk de rode kaart voor Jordy Heemskerk voor een negatieve ommekeer zorgde, had Be Fair hier nu al na tien minuten mee te maken. Hun overtreding binnen de zestien zorgde voor een blessure bij Bas Beijersbergen, hij moest ook direct al worden vervangen, een strafschop en een doelman die de inzet van Khalid keurig stopte.

Khalid: ,,Maar een kwartier voor rust scoorde Reinaldo van der Berg wel de 0-1 en de kansen waren er ook naar. Na rust lieten we het balletje lekker rondgaan om ze uit de tent te lokken. Ik was ook niet onder de indruk van ze want ze hanteerden vooral de lange bal zonder veel gevaar te stichten.”

Van der Berg kon zo een kwartier voor tijd uit een voorzet van Khalid ook de 0-2 binnentikken waarna Sporting Leiden de wedstrijd rustig kon uitspelen. Met deze makkelijke zege stegen ze naar plek elf met 9 uit 9 (13-14). Dan staan ze twee plaatsen lager dan Lugdunum dat met de 3-1 nederlaag bij SV Gouda 10 uit 9 (13-20) heeft.

,,Het belooft tegen hen weer een prachtige pot te worden komende zaterdag. We kennen elkaar goed en sommige jongens hebben daar ook gevoetbald. Het is altijd een wedstrijd op zich en de details zullen de uitslag gaan bepalen. Maar ook wie we missen door vakantie, mogelijk corona of blessures. Daarom gaaf om te zien dat Kevin te Hennepe uit het vijfde vandaag ook weer gewoon bij ons in de basis stond en Sietse Fokkema, een veteraan, inviel. Ook dat typeert Sporting Leiden, we gaan voor elkaar. Nieuwgierig geworden? Kom komende zaterdag dan kijken bij Lugdunum – Sporting Leiden”, verhaalde de enthousiaste Khalid. En op sportpark Kikkerpolder ll zijn er nog voldoende staan- en zitplaatsen beschikbaar.

Be Fair – Sporting Leiden (za) 0-2 (0-1). 30. Van der Berg 0-1, 80. Van der Berg 0-2.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Van Egmond, Te Hennepe, Van der Meel, Arnoldus, Van den Berg, Mink, Khalid, Beijersbergen, Devilee.