zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDenis Luhulima: ,,Voorschoten'97 (zo) moet zelf het verschil gaan maken"

Denis Luhulima: ,,Voorschoten’97 (zo) moet zelf het verschil gaan maken”

-

FC Aalsmeer, FC Abcoude, Amsvorde, APWC, HOV/DJSCR, VV HWD, SV Ouderkerk, PVC, Quick 1890, Roda’46, SVH en Taurus zijn komend seizoen de tegenstanders van de zondagtak van Voorschoten’97. Tegen het gros van die verenigingen speelden de Adegeest bewoners nog nooit. Het wordt een groot avontuur in West I en trainer Denis Luhulima kijkt uit naar de ontdekkingstocht.

,,De derde klasse op zondag in West 2 werd al afgeroomd en daarachter zat al niets meer. In dit district is er zelfs nog een vierde en vijfde klasse en dat maakt het interessanter. Natuurlijk speel je graag derby’s, maar doordat veel clubs overstapten naar de zaterdag zijn die schaars. Ik zie het niet als een nadeel. In deze klasse speel je dus weldegelijk ergens om en we treffen veel onbekende tegenstanders en dat is juist ook leuk. Van FC Abcoude weet ik dat zij een belangrijke titelkandidaat zijn, maar voor het overige moeten we er achter komen hoe de onderlinge verhoudingen zijn. We zullen hoe dan ook zelf het verschil moeten maken en daar gaan we ook voor.”

Voorschoten’97 sloot de poulefase in de districtsbeker goed af na twee nederlagen. ,,Tegen Laakkwartier zijn we niet goed gestart, maar kwamen we na de rust sterk terug. We speelden ze eigenlijk helemaal ‘jojo’, maar we vergaten te scoren. Tegen Quick Boys 2 was dat een ander verhaal. Ik was toen zelf ziek en ontbrak, maar ik hoorde dat we het tempo niet bij konden benen. Geen schande natuurlijk tegen de reserves van zo’n grote op een aanzienlijk niveau spelende club. In het slotduel hebben we Van Nispen op een hoop gespeeld. Zij zijn wel heel veel spelers kwijt en voor hen is er werk aan de winkel. Dat neemt niet weg dat mijn ploeg lekker op schot was met zes doelpunten en dat hopen we mee te kunnen nemen in competitieverband. Morgen spelen we nog tegen Koudekerk voor de Sportiff LAV Cup. Een prima krachtsmeting tegen een sterke, goed voetballende ploeg dus ideaal als voorbereiding op het eerste duel in de competitie.”

Luhulima spreekt van een rustige aanloop tot nu toe. ,,Er is weinig verloop geweest en we hebben duidelijke afspraken gemaakt voor het seizoen. Ik verwacht een hoge intensiteit en dat weten de spelers ook. Zowel op de training als in de wedstrijd. Natuurlijk is er ruimte voor een grap en een grol, maar we willen dit seizoen wel wat neerzetten. We zijn niet voor niets tweede geworden in het afgelopen seizoen. Kethel Spaland was een maatje te groot en zij verdienden de titel. Toch ben ik van mening dat we teveel onnodige punten morsten. Dat moet en kan beter. We zijn bezig om twee systemen te kunnen spelen en dat biedt ook meer mogelijkheden voor individuele spelers. Dat betekent ook dat je wedstrijden kunt openbreken. Ik zie dat we daarin al flinke stappen hebben gemaakt, maar we moeten een en ander wel verder finetunen.”

De gedreven trainer eist veel van zijn spelers. ,,Ik vind dat je nooit moet opgeven. Pas na het laatste fluitsignaal is het gedaan en valt er niets meer te veranderen. Als je met 3-0 achter staat, moet je trachten de 3-1 te maken en terug te komen in de wedstrijd. Wanneer je kansloos bent bij zo’n stand moet je er alles aan doen om meer tegentreffers te voorkomen. Ofwel nooit opgeven, zo sta ik erin en dat leg ik ook bij mijn spelers neer. Ik werk met een fijne groep met veel jongelingen, maar ook met meer ervaren spelers. Het is mooi om te zien dat ook spelers die uit lagere jeugdelftallen doorkomen soms de kans grijpen om zich te bewijzen. Met deze groep kan het een zeer leuk en uitdagend seizoen worden in deze klasse.”

Wel zullen de geel-groenen het nog moeten stellen zonder doelman Chris van der Mijn en middenvelder Rick van der Maas. ,,Chris had een probleem met zijn middenvoetsbeentje, maar is op de weg terug. Rick verwacht ik pas na de winterstop. Hij is nog steeds belangrijk voor deze groep en wil ook dolgraag aansluiten, maar met een botkneuzing in de knie ben je niet zomaar terug.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read