HomeZaterdagDerde klasseDoelpunten Boukhidous goed voor eerste driepunter Sporting Leiden (2-1)

Doelpunten Boukhidous goed voor eerste driepunter Sporting Leiden (2-1)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden had bij aanvang van het treffen tegen het nog puntloze SCW uit Rijsenhout uit de eerste drie competitiewedstrijden één punt verzameld. Op papier dus een uitgelezen mogelijkheid voor de formatie van Huig-Jan Heeringa en Cor Varkevisser om tegen deze opponent de eerste winstpartij van het seizoen binnen te slepen. De Leidenaren hadden het echter voor rust bij vlagen lastig met de hekkensluiter, maar na de pauze was de thuisploeg veruit de bovenliggende partij. Soufiane Boukhidous was aan de kant van de Leidenaren de gevierde man, de bonkige spits had met zijn twee doelpunten een belangrijk aandeel in de Leidse zege (2-1).

De gastheren, die tegen SCW geen beroep konden doen op sterkhouders Jordy Heemskerk, Ronald Mink en Joeri Devilee, begonnen fris aan de wedstrijd en kwamen al vroeg op voorsprong. Jongeling Sven Glasbergen leverde na drie minuten spelen een afgemeten voorzet af op het hoofd van Boukhidous , die met een harde kopbal SCW-keeper Keby van den Dool kansloos liet (1-0). De thuiploeg kon echter niet lang genieten van deze voorsprong, want luttele minuten later stond het alweer gelijk. SCW-spits Matthijs van den Burgt kon na een goed genomen corner van Tijn Schoof vrij inkoppen en tegen diens inzet had Sporting Leiden-keeper Raymond Meijers geen verweer (1-1).

Ronald Mink sr is blij met tweevoudig doelpuntenmaker Soufiane Boukhidous

Na de gelijkmaker verschenen de bezoekers enkele keren gevaarlijk voor het Leidse doel, maar het doelpunt viel vlak voor rust aan de andere kant. Nadat even daarvoor Glasbergen nog pech had met een schot op de kruising, was het opnieuw Boukhidous, nu na een goede voorzet van Boudewijn Kamphues, die doel trof (2-1). In de tweede helft was het wachten op de 3-1, maar de Leidse voorwaartsen verzuimden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Daardoor bleef het tot de laatste seconde van de wedstrijd spannend, maar uiteindelijk kon de Leidse bank opgelucht ademhalen (2-1).

Boukhidous werd na afloop van de wedstrijd verkozen tot Man of the Match, maar ook Sporting Leiden-keeper Raymond Meijers verdiende beslist een compliment. De doelman voorkwam via goede ingrepen in de eerste helft dat de bezoekers op voorsprong kwamen en liet zien een betrouwbare opvolger van Andy van der Meulen, jarenlang vaste keus onder de lat in de Mors, te zijn. De 29-jarige doelman speelde tot voor kort als veldspeler in een vriendenteam bij de Morsclub, maar toen de club bij hem aanklopte om het ontstane keepersprobleem te verhelpen liet Meijers zijn clubhart spreken.

Meijers: ,,Ik heb in het verleden wel vaker in het eerste gekeept, maar na het vertrek van Andy vorig seizoen is mij gevraagd om hem als vaste doelman op te volgen. Ik vond het eerlijk gezegd lastig om te moeten stoppen als veldspeler, dat doe ik eigenlijk het liefst, maar ik ben een kind van de club, dus heb ik mijn jawoord aan de trainer gegeven. Het is jammer dat we vandaag de wedstrijd niet eerder hebben beslist, maar ik ben blij met deze overwinning en hoop dat we door deze zege de weg naar boven weten te vinden’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

Sporting Leiden – SCW  2-1 (2-1) 3. Boukhidous 1-0, 11. Van den Burgt 1-1, 43. Boukhidous 2-1.

Basisopstelling Sporting Leiden: Meijers, Van Egmond, Siebert, Te Hennepe, Hamelink, Van der Meel, Boukhidous, Glasbergen, Lammers, Kamphues, Lardee.