HomeZaterdagDerde klasseDrieëndertig minuten net te lang voor zondagtak Sporting Leiden

Drieëndertig minuten net te lang voor zondagtak Sporting Leiden

-

Gisteren speelde Sporting Leiden de resterende 33 minuten tegen WIK uit Den Haag. Het duel werd eerder gestaakt bij een 2-1 voorsprong voor de Leidenaren. Het werd een enerverend ruim half uur, waarbij WIK in de slotminuut een strafschop toegekend kreeg en benutte. Zo werd het alsnog 2-2 en bleef Sporting met een katertje achter.

WIK kwam naar Leiden toe voor een driepunter of een gelijkspel. De bezoekers kregen in het eerste kwartier de beste kansen via aanvoerder Wesley Spaan. De speler van de Hagenezen kreeg twee momenten om de achterstand weg te poetsen.

Sporting Leiden kreeg eveneens wat mogelijkheden via spitsen Elroy van Hooft en Trogilias Pinas. Laatstgenoemde stichtte het meeste gevaar, maar moest zich na twintig minuten laten vervangen met kramp. De heropening viel hem dus kennelijk zwaar.

Een doelpunt viel er uiteindelijk alsnog. Joost den Hollander ging volgens de scheidsrechter van dienst in de fout (Devlin Sloof scoorde vanaf de stip) en zo kwam er alsnog geen winnaar uit de strijd, hoewel dat voor de gasten wel min of meer zo aanvoelde. Sporting heeft nu vijf punten vergaard uit negen duels.