HomeDerde klasseAVV AlphenEerste overwinning na de winterstop voor Voorschoten ‘97

Eerste overwinning na de winterstop voor Voorschoten ‘97

-

Derde klasse A (zondag)- Alsof doordeweeks voetballen ook voor amateurs de gewoonste zaak van de wereld is geworden, moest AVV Alphen donderdag opdraven bij Voorschoten ’97. De thuisclub won de avondwedstrijd met 2-1 en tekende daarmee voor de eerste driepunter van het jaar.

Na een kwartier oponthoud doordat de KNVB scheidsrechter niet kwam opdagen, rolde de bal eindelijk op Adegeest. Beide clubs waren akkoord gegaan met een vrijwilliger die zijn vrije avond opofferde om deze competitiewedstrijd te leiden. In het begin zochten de bezoekers iets gretiger de aanval dan Voorschoten’97. Vooral Kevin Bergshoeff was voorin gevaarlijk voor de Alphenaren. Met een eenmansactie vanuit het midden tot aan het Voorschotens doel was hij net niet effectief  en later werd een doelpunt met het hoofd van hem afgekeurd wegens buitenspel.  Wat op viel bij het spel van de bezoekers was dat zij bij een tegenaanval veel te laag op het veld stonden waarmee zij het onheil over zichzelf af leken te roepen.

Bergshoeff: ,,Wij vonden het lastig om de juiste balans te vinden. In voorgaande wedstrijden speelden we aanvallender en werden wij behoorlijk afgestraft. Vandaag hielden we een meer behoudende speelwijze aan en creëerden we weer net te weinig. Op wat kansjes van mij na waren we verder niet gevaarlijk genoeg.”

Voorschoten’97 begon steeds meer terrein te winnen op Alphen, alleen bleven de bezoekers scherp op de afvallende ballen. Slordig uitverdedigen van Jarno van de Born zorgde ervoor dat Justin Verberg de bal kon onderscheppen waarna hij de open ruimte in dook, maar zijn voorzet was niet zuiver genoeg. Na een half uur spelen barstte de wedstrijd steeds meer los. Fouten werden aan beide kanten afgestraft met snel opgezette counters. Vijf minuten voor rust bereikte Yassine Yaagoubi met een assist buitenspeler Verberg die met een korte trapbeweging veel snelheid aan de bal mee gaf waardoor deze achter Voorschoten keeper Jeroen Vlak in  het doel belandde.

De thuisclub moest aan de bak na de thee en die boodschap hadden zij goed begrepen. Na een lengtepass vanuit het midden rondde invaller Ton Martijn koeltjes af en zette de stand daarmee op 1-1. ,,Normaal gesproken speel ik in het tweede. Als je dan vandaag een keer bij het eerste kan invallen dan wil je dat ook zo goed mogelijk doen. Zeker omdat ze nog niet gewonnen hadden na de winterstop. Mijn gelijkmaker kwam op het juiste moment.”

De bezoekers gaven echter niet op en het bleef een pot op het scherpst van de snede. Opnieuw een voorzet van Bergshoeff viel goed bij Yaagoubi maar die deed te weinig met deze mogelijkheid. Bergshoeff: ,,Op een bepaald moment was ik behoorlijk leeg. Daarom wisselde de trainer mij. Of de vermoeidheid bij mijn medespelers ook op speelde weet ik niet. Maar echt  veel kansen hebben we richting het einde ieder geval niet meer gecreëerd.”

De gastheren waren inderdaad de bovenliggende partij geworden en in de 70e minuut zorgde dat voor de voorsprong. Van der Born kwam aan de linkerzijkant van achteruit op en sneed op het juiste moment naar binnen. Zijn schot richting de korte hoek werd via een Alphens been in het doel van de bezoekers gewerkt. Voorafgaand aan dit doelpunt volleyde Martijn al bijna de winnende binnen maar zijn poging werd over de lat getild door de Alphense keeper. Martijn: ,,Dit is mijn laatste seizoen dat ik voetbal. Het gaf een lekker gevoel om alvast een beetje af te zwaaien met een belangrijke bijdrage vandaag aan de eerste overwinning voor de ‘zondag’ na die lange winterstop.”

Tien minuten voor het einde pakte Verberg nog zijn tweede gele kaart wegens aanmerkingen op de scheidsrechter en moest het veld verlaten. Bergshoeff: ,,Dat was wel jammer. Justin speelde prima vandaag. Wij moeten de punten dan maar in de komende wedstrijden gaan pakken.”

Voorschoten’97- AVV Alphen 2-1 (0-1). 40. Verberg 0-1. 54. Martijn 1-1, 70. Van der Born 1-2.

Opstelling Voorschoten ’97: Vlak, Van der Born, Mulder, Rebergen, Sarmastzada (75. Van de Akker), Hoogewoning, Van de Wijngaard (54. Beelen, Van Aken, Elligens, Rekveld, Aschman (46. Martijn).

Opstelling AVV Alphen: De Vries, El Mariami, Chaouch, Hogeweg, Zwiers (78. Benoit), El Bernichi, Yagoubi, De Lange (64. Kook), Bergshoeff (78. Talakua), Ahalli, Verberg.

 

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read