donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseEvenwicht bij Lugdunum tegen VVSB (plus nababbel)

Evenwicht bij Lugdunum tegen VVSB (plus nababbel)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Groots was het allemaal niet in de Kikkerpolder. Lugdunum kwam voor de pauze flets voor de dag en VVSB kon na de pauze geen potten meer breken. De 1-1 was een logisch resultaat en beide ploegen doen vooralsnog mee in de subtop.

Voor VVSB stopt het volgend seizoen. De club heeft er voor gekozen om de zondagtak dan naar de zaterdag te verhuizen en de KNVB laat niet toe dat er twee standaardteams op dezelfde dag kunnen uitkomen. Stefan Kraaijvanger wil daarom dit hoofdstuk goed afsluiten en kan dat doen met meer spelers ouder dan 23 jaar. Een koerswijziging die al eerder in gang werd gezet. De Noordwijkerhouters kwamen ook volwassen over in de eerste helft en vooral in defensief opzicht oogden de bezoekers solide.

Bij Lugdunum ging er voor de pauze veel fout. Teveel zelfs. Daardoor kon de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina weinig gevaar stichten, maar dat had gewis ook te maken met het ontbreken van de missing link. Koos de Haas bewees immers al vaak van grote waarde te zijn en zijn voetbalgogme en effectiviteit werd danig gemist. De aanvaller is waarschijnlijk nog wel even uitgeschakeld vanwege een peesblessure in de hand.

Tot halverwege de eerste helft werden er speldenprikken uitgedeeld, maar meer dan dat ook niet. Walter Alkemade brak de ban met een droge knal waarop Jeffrey Loozen moest passen. De enige grote kans voor de Leidenaren had de gelijkmaker van Gary Person moeten opleveren, maar zijn inzet werd van de doellijn afgehaald.

In de tweede helft liet Lugdunum meer zien. Zeker meer flair, hoewel Reinaldo van den Berg daar al wel mee speelde voor de rust. De van Sporting Leiden overgekomen speler schoof niet ver na de hervatting de bal voorlangs. Person kreeg ook nog eens de kans de gelijkmaker aan te laten tekenen, maar de 1-1 kwam pas tot stand uit een elfmetertrap. Berend de Jong vergreep zich onnodig aan Van den Berg en daardoor mocht Jayden Bergwijn, die ook wel eens beter speelde, balans brengen.

In de slotfase zeilde een inzet van Rick Arnoldus nog over het doel van de gasten en Van den Berg mikte nog eens naast. Van VVSB werd niet veel meer vernomen omdat de eindpass dikwijls onvoldoende bleef. Na iets meer dan negentig minuten was het gedaan en hielden de beide ploegen een puntje over aan het treffen voor de moeite. Een winnaar verdiende de wedstrijd eigenlijk ook niet.

Lugdunum- VVSB 1-1 (0-1). 23. Alkemade 0-1, 78. Bergwijn 1-1.

Lugdunum: Loozen, Muanda, Beij, De Cler, Hiwat, Thong, Arnoldus, Van den Berg, Person (72. Drame), Isitir (72. Benchaou), Bergwijn (88. Brooks/ 90.+3 Brandt).

VVSB: T. Warmerdam, Van der Boog, Wijnands, B. de Jong (A. de Jong), M. Warmerdam, Alkemade (82. Roeleven), Bierhuizen, Aartman (37. Koeckhoven), Schipholt, Immerzeel, Sukurica (70. Sartib).

Na afloop kwam Tim de Cler nog aan het woord namens Lugdunum. De verdediger kon terugkijken op een puike partij en was daarmee een uitzondering. Hier is het vraaggesprek te beluisteren:

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read