vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest beleeft week van uitersten

FC Oegstgeest beleeft week van uitersten

-

Derde klasse A (zaterdag)- Vorige week verloor FC Oegstgeest van Alphia. Tegen de kampioenskandidaat werd er best aardig gespeeld, maar drie dagen later ging het volledig mis tegen Lugdunum. De ploeg van Thymen Kruider werd met 0-6 op een hoop gespeeld. In de derde ontmoeting van de week kwam de FC weer heel anders voor de dag. FC Oudewater werd, zelfs op vreemde bodem, in bedwang gehouden en zelfs winst zat er nog in omdat de thuisploeg er doorheen zat op het einde. Het bleef bij 0-0, maar daar kon de trainer van de gasten uitermate content mee zijn.

Kruider: ,,Tegen Lugdunum ging het nergens over en kregen we een oorveeg. We hebben daarna met elkaar gesproken want je wilt niet dat je tegen het einde van het seizoen als boksbal wordt gebruikt. We kozen voor een meer behoudende spelopvatting en dat loonde. FC Oudewater klapte er wel op, maar we kwamen goed door de openingsfase. In deel twee van de eerste helft was het opvallend dat zij ook meer terughoudend gingen spelen. We kregen zelf wat kansjes via Sam Roelen en Daan van Moorsel. Na de pauze stonden we nog steeds goed en in de slotfase had het nog mooier kunnen aflopen. Dat neemt niet weg dat ik blij ben met dit resultaat, want we hebben een reactie gegeven na de forse uitglijder tegen Lugdunum.”

De ambitieuze trainer sprak met lof over zijn team. ,,Absoluut. Iedereen heeft het goed gedaan. Wel wil ik Mario Gianfiglio en Bob den Hollander eruit lichten dit keer. Mario verving de afwezige Kevin Driessen centraal achterin en deed dat uitstekend. Bob stond op zijn vertrouwde plek op het middenveld en dat ging ook prima. We mogen terugkijken op een leuke voetbalmiddag. Een prima resultaat. De thuisploeg was er ook content mee, want zij hielden de voorsprong op Alphia. We zijn na afloop nog Oudewater in gegaan. Thuis bleven zij ook bij ons hangen. Mooi dat dit kan en we genoten ervan.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Braggaar, T. Lichtenbeld, Gianfiglio, Nieuwenburg, Dijkstra, N. Lichtenbeld, Overvliet, Den Hollander, Roelen, Van Moorsel, Bormans.

Foto’s: Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read