vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest bezorgt Lugdunum eerste nederlaag

FC Oegstgeest bezorgt Lugdunum eerste nederlaag

-

Derde klasse A (zaterdag)- In de twintigste minuut schilderde Rubin Morin het leer schitterend van ruim buiten het strafschopgebied in de kruising. Dit was naar later bleek het enige doelpunt van de wedstrijd en betekende de eerste verliespartij van Lugdunum en bracht FC Oegstgeest op de derde stek. Groenwit bracht zaterdagmiddag te weinig terwijl het collectief van de bezoekers het spel slim speelde.

Slechts een keer werd Gijs Jansen, doelman van FC Oegstgeest, in de eerste helft op de proef gesteld en dat was vlak voor rust toen Rick Arnoldus een vrije trap hard op het doel schoot. Koos de Haas, vaak de gevaarlijkste man bij de Leidenaren zat in de tang bij de defensie van de bezoekers en kon geen potten breken. FC Oegstgeest bracht meer, vaak in de persoon van Bob den Hollander die zowel opbouwend als aanvallend een prima pot speelde.

Na de thee speelden de Kikkers opportunistischer om de gelijkmaker te forceren. Goede kansen leverde dit op voor bijvoorbeeld een beter spelende De Haas en Jayden Bergwijn. De rust aan de bal en scherpte ontbraken echter om de 1-1 op het scorebord te zetten. Ook FC Oegstgeest slaagde er niet in wat aan de stand te veranderen. De ploeg benutte de ontstane ruimte op het middenveld goed maar was in de eindfase te slordig hoewel Roy Elkerbout nog de bovenkant van het aluminium trof. De ploeg miste mogelijk afmaker Den Hollander die vlak na de rust geblesseerd het speelveld moest verlaten.

Lugdunum verdediger Dyllan Hiwat legde zich neer bij de nederlaag: ,,We begonnen goed, maar daarna lukte het ons niet echt grip op hun spel te krijgen. Ik denk dat zij uiteindelijk wel verdiend gewonnen hebben. We hebben leuke wedstrijden gespeeld, maar je moet reëel zijn: je kunt niet alles winnen en vandaag speelden wij tegen een iets betere tegenstander. Zij zetten onze aanvallers goed vast. Deze nederlaag gaan we analyseren en kijken naar de verbeterpunten. Volgende week tegen DWO een herkansing. We willen wekelijks het beste uit onszelf halen en meedraaien. Dat eerste is vandaag niet gelukt, dat tweede zie ik wel gebeuren dit seizoen.”

Morin is vanzelfsprekend zeer te spreken over het resultaat: ,,Als team hebben we hier de zege weggesleept. Het was een zware pot. Zij gebruikten vaak de lange bal en daarmee speelden zij ons eerlijk gezegd wel in de kaart. We lieten ons ook niet gek maken door wat overtredingen of gepraat.”

De matchwinnaar wil niet te veel uitweiden over zijn fantastische treffer: ,,Ik probeer het wel eens van afstand en deze zat er wel heel lekker in. Belangrijker zijn natuurlijk die drie punten. Ik denk dat we nu toch wel in de subtop staan.” Met tien punten uit de laatste vier wedestrijden doet FC Oegstgeest het goed. Volgende week komt directe concurrent RKDES op bezoek. Met koploper DWO krijgt Lugdunum een wel heel zware kluif voorgeschoteld: de ploeg van Dennis Olman won vijf van de zes gespeelde wedstrijden.

Lugdunum-FC Oegstgeest: 0-1 (0-1). 21. Morin 0-1.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Beij, Hiwat, Thong, De Haas, Isitir, Drame, Bergwijn, Arnoldus, Brandt.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, Timo Lichtenbeld, Driessen, Winkelman, Bakker, Dijkstra, Roelen, Niels Lichtenbeld, Den Hollander, Morin, Elkerbout.