vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest blijft aanhaken in groep achtervolgers

FC Oegstgeest blijft aanhaken in groep achtervolgers

-

Derde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest heeft zich door een 1-3 overwinning in en op Gouda steviger op de zevende plek genesteld. Achtervolger Nieuwkoop verloor en daardoor liep het gaatje op naar vijf punten. Daarnaast heeft de fusieclub nog altijd zicht op de plaatsen daarboven tot en met zelfs stek twee. Enkel Oudewater is voor alle opponenten uit zicht.

Niels Lichtenbeld was één van de opvallendste spelers aan de kant van de ploeg van Thymen Kruider. De middenvelder meende dat dit pas zijn tweede basisplaats is dit seizoen, maar het ging prima in de kaasstad. ,,Al met al een terechte zege voor ons. We hebben als ploeg heel weinig weggegeven. Gouda vind ik wel een stugge tegenstander. In de eerste helft zijn we teveel meegegaan in het duel, maar na de pauze kwamen we zelf meer aan voetballen toe.”

Met enig fortuin bezorgde Sam Roelen, al weken goed op dreef, voor de 0-1. Een strafschop, laat in de eerste helft, betekende echter weer evenwicht. Bob den Hollander, terug van en langdurige blessure, hielp zijn ploeg alsnog weer aan een voorsprong. In de tweede helft bepaalde Paris Alberts, normaliter vleugelaanvaller in het tweede team, de eindstand op 1-3.

Lichtenbeld: ,,FC Oegstgeest heeft een brede selectie en daardoor zijn er al veel spelers benut dit seizoen. Ik heb enige tijd met pijntjes gelopen en ik heb een oorontsteking achter de rug. Ik ben er zodoende sporadisch bij geweest, maar de laatste tijd train ik weer volop en heb ik laatst een goede indruk achter gelaten bij een invalbeurt. Leuk dat ik nu weer in de basis kon starten en ik kan tevreden zijn over deze beurt. Of ik er volgende week weer in sta? Geen idee, dat is aan de trainer. Er is sprake van gezonde concurrentie en dat is alleen maar goed. We houden elkaar zo scherp. Met deze zege doen we goede zaken en kruipt het aardig in elkaar in de groep achter Oudewater. We spelen zeker nog ergens om en gaan zien waar we in de resterende duels nog toe in staat zijn.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Braggaar, T.Lichtenbeld, Driessen, Dijkstra, Bakker, Nieuwenburg, N.Lichtenbeld, Overvliet, Bormans, Den Hollander, Roelen.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read