zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest en VVSB houden elkaar in evenwicht

FC Oegstgeest en VVSB houden elkaar in evenwicht

-

Derde klasse A (zaterdag)- Een interessante ontmoeting op sportpark Voscuyl, op een uitstekend bespeelbaar maar matig verlicht bijveld stonden twee ploegen tegenover elkaar die elkaar dit seizoen niet heel veel ontlopen. Kijkend naar de cijfertjes is het doelsaldo gelijk en hebben de Noordwijkerhouters een wedstrijd meer gewonnen, door de afgelopen vijf wedstrijden in winst om te zetten begonnen zij echter wel als favoriet aan deze wedstrijd. De eerste helft was voor de bezoekers, de tweede helft voor de thuisploeg dus met het gelijke spel kregen beide ploegen het punt waar ze recht op hadden.

De wedstrijd begon direct in de vijfde versnelling, twee gevaarlijke situaties voor beide doelen door slecht uitverdedigen. In die periode had VVSB het betere van het spel, zocht meer de combinatie en was rustiger aan de bal. Variatie was er ook via de crossbal naar de rechterkant, opvallend was dat die ook bijna allemaal aankwamen. De ploeg van trainer Thymen Kruider had moeite om de bal lang in de ploeg te houden, de drive was wel aanwezig maar het oogde te gehaast. Toch kwamen er mogelijkheden, na een slippertje van Mats Warmerdam kwam Sam Roelen in balbezit maar dat liep verder op niets uit.

Even later kwam de Oegstgeester luchtmacht bij een vrije trap mee naar voren en kopte Dylan Dijkstra net naast. Na een halfuur spelen kwamen de gasten op voorsprong. Victor Schipholt vond Guus Verver en zijn inzet verdween achter doelman Gijs Jansen in het net. De fase hierna hanteerde de gastheer veelvuldig de lange bal, dit tot ongenoegen van Kevin Driessen. Zijn ‘Kom op gasten we vervallen weer in ons oude patroon’, was in ieder geval duidelijk.

Na ruim een halfuur spelen viel toch vrij onverwacht de gelijkmaker. Na de door de leidsman goed de voordeelregel te hebben toegepast, probeerde Abel Bormans het van grote afstand en via het lichaam van een tegenstander rolde de bal langs de op het verkeerde been staande keeper. Op dat moment ietwat tegen de verhouding in, maar daar maalde bij de fusieclub uiteraard niemand om. Vlak voor rust nog een mogelijkheid voor Dijkstra, zijn inzet verdween net naast het doel. Een gelijke stand bij rust, VVSB de wat makkelijker en beter voetballende ploeg de beste kansen en mogelijkheden voor FC Oegstgeest.

De tweede helft was voor de thuisploeg, al bleef het opletten met de rappe Verver in de omschakeling. Vlak na rust een schotje van Roelen, het gevaar erna kwam van Steven Apcar die een crossbal van Dijkstra op waarde inschatte en alleen op Van Rooijen kon afgaan maar geen doel trof.

Voetbal Vereniging Sint Bavo werd nog gevaarlijk via Stefan Immerzeel (inzet over) en aanvoerder Rick Koeckhoven (schot gepareerd door de doelman) maar de beste kans was een paar minuten voor tijd voor Roelen maar zijn vizier stond gisteravond niet op scherp. De wedstrijd eindigde onbeslist, met een beter voetballend VVSB in de eerste helft en de tweede helft op punten voor FC Oegstgeest konden beide kampen hier na afloop mee leven.

De gastheer behaalde uit de laatste drie wedstrijden zeven punten, met tegenstanders als Aarlanderveen en VVSB een prima resultaat en deze kan een vervolg krijgen als zaterdag Be Fair op bezoek komt. De bezoekers bleven ook in hun zesde wedstrijd op rij ongeslagen, onder toeziend oog van Sporting Leiden trainers Huig-Jan Heeringa en Cor Varkevisser, de tegenstander van aankomend weekeinde.

FC Oegstgeest – VVSB 1-1 (1-1). 29. Verver 0-1, 38. Bormans 1-1.

Basisopstelling FC Oegstgeest : Jansen, Driessen, Bakker, Tijl, Gianfiglio, Roelen, Overvliet, Dijkstra, Apcar, Den Hollander, Bormans.

Basisopstelling VVSB : Van Rooijen, Van der Boog, Jansen, Warmerdam, De Jong, Koeckhoven, Schipholt, Bierhuizen, Immerzeel, Verver, Van Moresel.

 

Must Read