donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest verliest nipt in topper: 0-1

FC Oegstgeest verliest nipt in topper: 0-1

-

Derde klasse A (zaterdag)- Op de eerste volledige speelronde na de coronastop stond meteen een topper op het programma. Koploper FC Oudewater kwam op bezoek bij FC Oegstgeest, dat de tweede plaats bezette. Mede door de weersomstandigheden was het goede voetbal soms ver te zoeken, maar de spanning werd er niet minder om. Uiteindelijk trokken de bezoekers aan het langste eind. Door het late tegendoelpunt bevindt FC Oegstgeest zich nu op de vierde plaats.

Waar het voor FC Oudewater de eerste serieuze wedstrijd van het jaar was, had FC Oegstgeest er al 37 minuten competitievoetbal op zitten. Twee weken terug kwam CVC Reeuwijk naar Sportpark De Voscuyl om het restant van een eerder gestaakte wedstrijd uit te spelen. Een 0-1 achterstand werd knap omgebogen naar een 2-1 overwinning, waardoor de Oegstgeestenaren de competitie aangenaam hervatten. ,,Tegen Reeuwijk hadden we een keer geluk,” begint aanvoerder Bas Nieuwenburg, ,,en vandaag heb je een keer pech.”

Die pech kon volgens menig wedstrijdbezoeker de pret niet drukken, daar het publiek in groten getale de weg naar het sportpark had gevonden. Al die zaterdagen zonder voetbal, wat moet een mens daarmee? Ook de spelers zelf stonden te trappelen: ,,Iedereen had er zin in, het spelplezier spatte er vanaf”, aldus Nieuwenburg. Met de wind in de rug kon FC Oegstgeest in de eerste helft echter nog geen potten breken. Het hoogtepunt was een lange bal van Dylan Dijkstra, die door de wind bijna over Bart Meuleman stuiterde. De doelman verwerkte de poging nog net tot hoekschop.

Nieuwenburg: ,,Het was een rommelige pot, die wind maakte het echt erg lastig. Dat zag je wel aan ons spel. We speelden veel lange ballen. Oudewater zette ons veel onder druk, ik vond het een goede ploeg.” In de tweede helft kwamen er aan beide kanten iets meer kansen. De ploegen leken beter te kunnen omgaan met omstandigheden. FC Oegstgeest kwam na een uur spelen met de schrik vrij toen een voorzet op de lat werd geblazen. Zelf kwam de thuisploeg er af en toe gevaarlijk uit, maar keeper Meuleman werd nauwelijks op de proef gesteld.

Vlak voor tijd viel de enige treffer van de middag. Op het moment dat iedereen genoegen leek te nemen met de brilstand, werd linksbuiten Tim Goes de diepte in gestuurd. Met een individuele actie speelde hij twee verdedigers uit, waarna hij de bal vanuit een moeilijke hoek achter Gijs Jansen plaatste. ,,Die buitenspeler maakt gewoon een goede actie, mooie goal”, looft Nieuwenburg na afloop. ,,Tja, verdiend denk ik wel. Het is natuurlijk wel zuur, als het zolang 0-0 staat. Je komt op het punt dat je verwacht dat het gelijk blijft, dus het is dan wel balen dat je net voor tijd een tegengoal krijgt te verwerken.”

Het slotoffensief van FC Oegstgeest mocht niet baten. De hoge ballen in het vijandelijke zestienmetergebied leverden de ploeg van trainer Thymen Kruider niets op. ,,Het is erg jammer dat je deze verliest. Oudewater komt nu op negen punten voorsprong. Dat is zonde. Maar ik denk dat het seizoen voor ons sowieso al boven verwachting gaat, zeker vergeleken met vorig jaar. Al met al is het geen schande dat je deze wedstrijd verliest”, besluit Nieuwenburg.

Kruider: ,,Ik heb vrede met deze nederlaag. Alex Redel heeft een bovengemiddelde ploeg voor deze klasse. Zij hadden simpelweg recht op de drie punten. Natuurlijk had de brilscore leuker geweest, maar ik wil wel reëel blijven. We hebben er in elk geval alles aan gedaan en iedereen haalde een voldoende.”

Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen Blauw-Zwart op het programma. Nummer drie CVC Reeuwijk gaat dan op bezoek bij koploper FC Oudewater, waardoor FC Oegstgeest mogelijkheden ziet om de top drie weer binnen te komen.

FC Oegstgeest – FC Oudewater 0-1 (0-0) 84. Goes 0-1.

FC Oegstgeest: Jansen, Lichtenbeld, K. Driessen, Dijkstra, Bakker, Nieuwenburg, J. Driessen (65. Overvliet), Gianfiglio, L. Tijl (40. R. Tijl), Van Moorsel (46. Bormans), Roelen (78. Tas).

FC Oudewater: Meuleman, Van der Neut, Sluijs, Miltenburg, Van der Zwart, La Lau (77. Wiltenburg), Anbergen, Rietveld (65. Van den IJssel), Goes, Venhof (90+2. Appels), Griffioen.

Must Read