zondag, juli 3, 2022
HomeZaterdagDerde klasseGeen excuses voor Marco Harleman (Lugdunum)

Geen excuses voor Marco Harleman (Lugdunum)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum was voor de winterstop aan de beterende hand na een moeizame start en die lijn werd doorgetrokken in oefenduels voorafgaande aan de herstart. In en tegen Gouda kwamen de kikkers echter onherkenbaar voor de dag. Trainer Marco Harleman spaarde zijn team niet en sprak van een ‘wanvertoning’. Het resulteerde in een 3-1 nederlaag tegen de bepaald geen hoogvlieger.

Harleman: ,,Ik heb de echte intentie gemist en de bereidheid om elkaar te helpen. Die zag ik niet aankomen, want het ging de laatste maanden steeds beter en er kwam meer en meer vertrouwen in de groep. Voor mij is het dan ook een raadsel waarom we nu niet hebben thuis gegeven. Daarmee blijven we te laag staan op de ranglijst en dat is werkelijk waar onnodig. Dan kan ik het nu over het slechte veld, de wind en de spelers die we misten gaan hebben, maar daar ben ik niet van. Zij moesten ook omgaan met de omstandigheden. Er gelden hier geen excuses. We moeten puur naar onszelf kijken en dan tot de conclusie komen dat we gefaald hebben.”

Lugdunum kwam uit zonder Tom Dijkhuizen, Achraf Boy en Younes Touballi tegen de ploeg die pas tweemaal won tot nu toe. Daarmee werd aan Leidse kant kwaliteit ingeleverd. ,,Dat is onmiskenbaar waar, maar de inzet was vanaf het begin matig en we verloren haast alle (tweede) duels. Dat heeft niets te maken met spelers die er wel of niet zijn. Andere spelers kregen juist nu de kans om van zich te doen spreken, maar dat kwam er niet van.”

Na een minuut of twintig kregen de bezoekers de rekening gepresenteerd voor het labbekakkerige optreden. Gouda profiteerde van slecht wegwerken. Daarna kreeg Lugdunum ook kansen, maar het vizier bij Jayden Bergwijn stond niet goed afgesteld en Koos de Haas kwam een keer te laat om de gelijkmaker op zijn naam te zetten.

Na de rust startte Lugdunum wel wat beter, maar een onhandig weggegeven strafschop betekende de 2-0. ,,Jeffrey Loozen keerde die bal nog prima, maar daarna kreeg hij geen hulp van medespelers om de grotere achterstand te voorkomen. De Haas scoorde rond de 75ste minuut de aansluitingstreffer en even leek het erop of de thuisploeg toch nog aan het wankelen kon worden gebracht. Even later was het evenwel alweer 3-1. Twee man werden uitgekapt in de zestien, maar Loozen kon andermaal nog redding brengen. Opnieuw vergaten zijn kornuiten hem te ondersteunen en daardoor kwam de marge weer uit op twee doelpunten. ,,Dan laat je de doelman staan en dat is kwalijk te noemen. Maar paste wel in deze wedstrijd. Nee, ik ben er niet blij van geworden.”

Harleman is de mening toegedaan dat Lugdunum van Gouda moet kunnen winnen. ,,Gezien onze kwaliteiten wel, maar dan moet je niet zo een wedstrijd in gaan. Dat zal vanaf nu echt veel beter moeten. Zeker ook tegen Sporting volgende week, want die klappen erop. Wij moeten ook duels spelen om niet weer tegen een zeperd op te lopen. Dit zijn dure punten en komen beroerd uit. We willen omhoog kijken, maar op deze wijze gaat dat niet lukken.”

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Brandt, Beij, Atif, Hywatt, Bensalah, Thong, Muanda, Bernal, De Haas, Person.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read