zondag, augustus 14, 2022
HomeZaterdagDerde klasseGlody Muanda: ,,Blessures zorgden voor slechte start Lugudunum”

Glody Muanda: ,,Blessures zorgden voor slechte start Lugudunum”

-

Het is tijd om terug te blikken op de eerste helft van de competitie met Lugdunum. Vandaag zijn we in gesprek met Glody Muanda, speler van de derdeklasser. Over de resultaten in de competitie, de fitheid van de groep en over de kanshebbers voor de titel.

Met een achtste plek in de derde klasse A op zaterdag beleeft Lugdunum een wisselvallige eerste seizoenshelft. Muanda bevestigt dat: ,,We begonnen slecht: van de eerste vier wedstrijden verloren we er drie. FC Oudewater was te sterk voor ons, bij Blauw Zwart hielden we gelijke tred en daarna gingen we vet onderuit tegen VVSB en verloren we nipt en onnodig van Nieuwkoop. Bepaald geen prettige start dus. Daarna wonnen we wel twee keer in oktober en daardoor zag de wereld er weer even anders uit. De oorzaak van onze wisselvalligheid waren de vele blessures. Zeker aan het begin misten we veel spelers. We speelden bijna met een ander team dan in de weken voor de winterstop.”

,,De wedstrijd tegen Be Fair vond ik een goede pot van ons. We hebben in die pot vrij weinig weggegeven en wonnen met 3-1. De slechtste wedstrijd die we hebben gespeeld was tegen VVSB. Thuis met 0-5 op je broek krijgen is niet bepaald een pretje.” De speler van de Leidse ploeg ziet zeker ruimte voor verbetering: ,,Bij de corners en andere standaardsituaties zagen we er niet goed uit. We kregen in die situaties te veel doelpunten tegen. Verdedigend is het daarna steeds beter gegaan en daardoor zijn we uit de gevarenzone gekropen.”

Muanda vervolgt: ,,Individueel hebben we leuke voetballers in de ploeg zitten. Eigenlijk is iedereen in mijn ogen goed en valt er niet een speler aan te wijzen die er met kop en schouders bovenuit steekt.” Wat betreft de doelstelling van de club uit de Kikkerpolder: ,,Het is nooit keihard uitgesproken, maar iedereen was ervan  overtuigd dat de top vijf haalbaar moest zijn. Dat is helaas nogal tegengevallen, hoewel die plek zeker nog niet uit zicht is.”

Wat betreft de favorieten voor de eerste plaats: ,,VVSB vond ik een goed team. Daar waren we kansloos tegen gezien de 5-0 nederlaag. Maar zij zijn behoorlijk weggevallen in de stand. FC Oudewater wordt kampioen, maar verder vond ik veel teams  gewaagd aan elkaar.” Over welke club zal degraderen is Muanda duidelijk: ,,Dat lijkmij FC VVC te worden.”

Ook nu houdt Corona ons land weer bezig. ,,De competities zijn gestopt, net als vorig jaar. Het zou mij niks verbazen als het hele seizoen weer niet uitgespeeld wordt en dat we volgend jaar weer opnieuw moeten beginnen. Hopelijk zit ik er naast. Iedereen wil weer vlammen.”

Lugdunumin cijfers

Ranglijst: 8-10-12-17 (8e)

Thuis: 5-6-9-14 (9e)

Uit: 3-4-3-3 (11e)

Grootste zege: Be Fair (3-1), FC Oegstgeest (3-1)

Grootste nederlaag: VVSB (0-5)

Doelpuntenmakers: De Haas (4), Bernal (2), Azarafane (1), Bergwijn (1), Isitir (1), Dijkhuizen (1), Bensalah (1), e.d. tegenstander (1).

Must Read