woensdag, oktober 5, 2022
HomeZaterdagDerde klasseJarno Verweij: ,,Behoorlijk wat meevallers bij Koudekerk"

Jarno Verweij: ,,Behoorlijk wat meevallers bij Koudekerk”

-

Jarno Verweij is één van de ambitieuze trainers in de regio. Hij timmert rustig aan de weg, maar wil zeker weten waar zijn plafond ligt. Op zijn palmares staat nu in elk geval al een titel. Koudekerk bleek de langste adem te hebben en liet de concurrentie in het afgelopen seizoen de hielen zien. De beloning is daar: een avontuur in de derde klasse. Enkele dagen voor het openingstreffen in en tegen Aarlanderveen voelden we de oefenmeester aan de tand.

,,Wij (Gert Labots als rechterhand, HK) zijn behoorlijk tevreden over de voorbereiding. We zijn als staf verrast door veel positieve meevallers. Daarmee bedoel ik dat er spelers zijn opgestaan uit min of meer onverwachte hoek en dat maakt dat we nog meer te kiezen hebben. Tuurlijk, zijn er ook spelers bij die nog even door moeten pakken. We zitten evenwel echt wel in de plus en dat is prettig op een hoger niveau. Onze laatste pot hebben we dinsdag gespeeld voor de Sportiff LAV Cup. Weliswaar verloren we van de zondagtak van Voorschoten’97, maar in dat duel heb ik ook veel goede dingen gezien van twee voetballende ploegen. De spelers waren teleurgesteld over het verlies (5-3) en dat is ook goed. We willen de lat hoger leggen dus dan wil je zoveel mogelijk winnen. Al met al denk ik dat we klaar zijn voor het grote werk, waarbij we komende zaterdag met Aarlanderveen direct een forse krachtmeting tegemoet gaan.”

Zoals veel trainers kon Verweij in de aanloopfase nog niet over iedereen beschikken. ,,Op een zeker moment wil je naar een basisteam, maar op enkele posities is het nog niet geheel duidelijk. De ene speler is fitter dan de ander en het streven is om spelers en het team beter te maken. Dat is een eerder ingezet proces en ongoing. Ik wil graag Olaf Bakker noemen. Hij maakte vorig seizoen ook al minuten, maar moest zich toen nog aanpassen. Hij heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt en is nu de fitste speler. Daar kunnen we van genieten, zeker omdat het een exponent van de club is. Op Joep van Tulder, Sem van Aalst en Akke Pennin is het nog wachten. Zij komen terug van blessures. Wanneer zij ook aansluiten, staat er zeker een prima groep om mee te werken. De concurrentie in deze klasse is evenwel groot.”

Op dit moment is en blijft het lastig om in te schatten waar de nieuwkomer staat. ,,Pas na de eerste periode gaan we een doelstelling formuleren. Ik ken mijn eigen ploeg en weet van enkele andere teams ook het nodige, maar het totaalplaatje heb ik nog niet op het vizier staan en ik ga niet zomaar wat roepen. Ik weet in elk geval dat FC Oegstgeest een prima ploeg heeft en over DWO hoor ik ook goede verhalen. Aarlanderveen is een ploeg met enkele additionele kwaliteiten en zij zullen vast ook een rol van betekenis gaan spelen. Over Koudekerk, zo lees ik bij jullie en elders, wordt ook lovend gesproken. Dat is zeker een compliment en we hebben vorig jaar zeker een huzarenstukje opgevoerd. Maar er gelden weer andere wetten en het moet ook een beetje mee zitten in zo’n seizoen. Koudekerk hoeft zichzelf niet te onderschatten als ploeg, maar ook de staf en organisatie zijn in orde en dat helpt om prestaties te verbeteren.”

Verweij ziet op dit moment zeker nog verbeterpunten. ,,We spelen met wat andere accenten en daarbij gaat het in balbezit prima. Verdedigend wordt het beter en beter, maar ook daarin zit nog voldoende rek. We hebben de voorbije weken in elk geval goed benut en ik zie vooral een positieve ontwikkeling. In elke linie is er veel concurrentie en dat zie je graag als trainer. Zoals gezegd, hielden we minder rekening met bepaalde spelers maar die hebben zich wel gemeld en dat is vooralsnog de grootste winst.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read