donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk heeft geen moeite met Van Nispen

Koudekerk heeft geen moeite met Van Nispen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- De start van de competitie had men zich iets anders voorgesteld bij Koudekerk, de nederlaag bij Aarlanderveen voelde als een koude douche en dan komt altijd de vraag hoe gaat de ploeg zich herstellen. Wellicht was Van Nispen daarvoor wel een ideale tegenstander, een team wat weer moet gaan bouwen aan de toekomst nadat alle spelers die verantwoordelijk waren voor de opmars naar de tweede klasse zijn gestopt.
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Herwin van der Maat pakte VVK het initiatief zonder tot heel groots spel te komen. Bal in de as rond laten gaan, positiewisselingen, loopacties in de diepte, station overslaan door snel Mike van Velzen in de voeten aan te spelen en bij te sluiten. Die patronen waren allemaal zichtbaar maar toch schortte het vaak aan de laatste pass en de zone waar het moet gebeuren.
Toch ontstonden al regelmatig kleine kansen met Ruben van den Berg (schot onderkant lat), kopbal van Van Velzen en dat allemaal binnen de eerste tien minuten van de wedstrijd. Van Nispen speelde vanuit een gesloten formatie, trainer Stephan Spruijt (fijne collega van uw verslaggever vanuit trainerswereld) liet zijn formatie spelen met een hele diepe spits (Jeffrey van der Geest) met daar schuin onder twee hangende vleugelspitsen en dan een blok spelers die heel compact stonden zodat de ruimtes klein waren.
Daarmee probeerden ze vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Over het geheel genomen, werd keeper Roy Dorrepaal niet of nauwelijks getest dus dat zegt iets over de krachtsverhoudingen tussen VVK en de bezoekers uit De Zilk. De 1-0 kon dan ook niet uitblijven. Een prachtig steekballetje van Fabian Roosenbrand op de handig wegdraaiende Van Velzen die de verre hoek vond naast de kansloze goalie Sidney Stemmer. Het nieuwe scorebord op het sportpark kon in gebruik worden genomen. Rond de 30e minuut zette VVK een aanval op over diverse verschillende schijven, de bal eindigde bij Van Velzen die handig opendraaide en het overzicht behield, balletje breed richting Mitchell Bons, het was voor hem een koud kunstje om Stemmer voor de tweede keer te passeren, 2-0.
Toch ging VVK met schade de kleedkamer in. Sem van Aalst werd vol op de enkel geraakt en kon niet verder. In het rustsignaal was er een botsing tussen Alex van der Linden en Van den Berg waarbij de hoofden tegen elkaar klapten. Met name Van den Berg had daar dusdanig last van dat ook hij na de rust niet meer kon aantreden. Jarno Verweij bracht voor hen Akke Pennin en Martijn de Boer binnen de lijnen. Direct na het fluitsignaal voor de tweede helft zette Bons een goede actie in die uiteindelijk via wederom Van Velzen voor de voeten van de vers ingevallen Pennin belandde. Met een bekeken schuiver bracht hij de 3-0 op het bord.
De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Een beetje voortkabbelende wedstrijd waarbij Van Nispen uit alle macht probeerde de schade te beperken en VVK domineerde echter in een te laag tempo waardoor de wedstrijd nooit echt tot ontbranding kwam. Uiteindelijk kwam toch de vierde treffer en daarmee de eindstand in de analen. Van Velzen kwam wat gelukkig in balbezit en versnelde direct, ging met een slalom a la Rob Rensenbrink (het slangenmens die alleen de ouderen onder ons zich nog weten te herinneren) door de Zilkse achterhoede, legde op het juiste moment de bal breed langs doelman Stemmer op de ingevallen Olaf Bakker. Voor hem was het een eitje om de bal in het lege doel te schuiven.
Daarmee was de wedstrijd klaar en konden de matadoren de douche opzoeken. Voor het duo Jarno Verwei en Gert Labots was het een prettig einde van de dag maar zij zagen nog voldoende punten die voor verbetering vatbaar zijn. Volgende week wacht een nieuwe horde, uit in Noordwijkerhout tegen VVSB.
Opstelling VVK: Dorrepaal, Roosenbrand, De Schepper (O. Bakker), Van Rijswijk, Schmand, De Groot (Langejans), Van Den Berg (De Boer),  Van Velzen, Van Aalst (Pennin), Bons (Vonk), W. Bakker.
Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read