woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKrakerrr van de Week: FC Oegstgeest-FC Oudewater

Krakerrr van de Week: FC Oegstgeest-FC Oudewater

-

In de derde klasse A nestelde FC Oegstgeest zich onlangs op de tweede plaats van de ranglijst. De achterstand op het leidende FC Oudewater bedraagt zes punten. Aanstaande zaterdag ontvangt de formatie van coach Thymen Kruider de koploper op sportpark De Voscuyl. Middenvelder Joey Driessen blikt vooruit.

De 24-jarige inwoner van Oegstgeest keerde vorig jaar in Nederland terug na een vijfjarig verblijf in de Verenigde Staten. ,,Als jochie ben ik met voetballen begonnen bij UDO en daarna maakte ik bij de D’tjes de overstap naar UVS. Daar heb ik tot en met de A1 gespeeld. Ik werd in die tijd gescout en men bood mij de mogelijkheid om in Amerika te gaan voetballen in combinatie met studeren. Ik zag dat als een uitdaging en zo belandde ik in Oregon, aan de Amerikaanse westkust. Aan het Oregon Institute of Technology heb ik toen de studie toegepaste psychologie gevolgd. Daarnaast voetbalde ik er in het universiteitsteam. Je moest zowel in het veld als bij de studie wel presteren om in aanmerking te blijven komen voor een studiebeurs. En dat lukte. Het was al met al een leuke tijd”, vertelt Driessen.

,,Terug in Nederland lag het voor de hand dat ik me bij FC Oegstgeest zou aanmelden”, vervolgt Driessen. ,, Mijn zus Chantalle is er bestuurslid en mijn tweelingbroer Kevin was ook van plan om er terug te keren. Hij speelde vorig jaar nog voor Teylingen. Daarnaast waren er voor mij nog wel wat bekenden uit mijn tijd bij UDO. Ik heb toen ook een aantal gesprekjes met Thymen gehad en daarbij kwam naar voren dat er een paar uitdagingen waren. Allereerst dat we erin zouden slagen om ons in de derde klasse te handhaven.”

Een logische doelstelling, want het zich handhaven lukte in de jaargang 2019/2020 alleen met heel veel geluk en had alles te maken met het vanwege corona afbreken van de competitie. Na zeventien ontmoetingen bungelde de fusieclub met slechts negen punten en een bedroevend slecht doelsaldo  (25-56) namelijk troosteloos onderaan. Het erop volgende seizoen telde slechts drie ontmoetingen en daarin vergaarde Oegstgeest één punt.

,,Van die laatste twee seizoenen weet ik natuurlijk niet veel, maar het was wel duidelijk dat we ons moesten versterken”, gaat Driessen verder. ,,En dat lukte ook. Jari de Vries kwam over van Valken’68, Jesse Tas van VVC en keeper Davey Braggaar, net als mijn broer, van Teylingen. We startten de competitie ook geweldig. Met al rap vijf overwinningen. Nieuw voor de club! En twee weken geleden lukte het ons om in de eerder gestaakte wedstrijd tegen CVC Reeuwijk een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. Dat deden we met gewaagd spel: alles op de aanval. We hadden niets te verliezen. Mooi dat het goed uitpakte. Met deze resultaten hopen we ook onze tweede doelstelling te realiseren, namelijk dat er meer belangstellenden onze wedstrijden op De Voscuyl komen bijwonen.”

,,Onze kracht is dat we een hecht collectief vormen en dat we niet te beroerd zijn om een extra stap voor een ander te zetten. Ik vind wel dat we onze kwaliteiten nog niet ten volle benutten. We kiezen bijvoorbeeld te snel voor de lange bal in plaats van dat we op balbezit spelen. Het geloof dat we dat kunnen moet er nog in slijpen”, meent Driessen.

Hijzelf is een belangrijke schakel op het Oegstgeestse middenveld. ,,Ik speel nu op acht of op tien. Ik ben een box-to-box-speler en heb daar ook de fut voor. Ik heb de bal graag in mijn bezit en functioneer als spelverdeler. In het begin van het seizoen pikte ik ook nog mijn goaltjes mee en scoorde ik viermaal.”

Driessen, in het dagelijks leven als Finance Recruiter voor Rabobank omtrent CDD profielen werkzaam bij YoungCapital NEXT in Hoofddorp, kijkt uit naar de komende ontmoeting met de nog ongeslagen lijstaanvoerder. De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoetten, op 9 november 2019, was Oudewater duidelijk een maatje te groot. Het werd destijds 1-4. ,,Maar dat zegt nu natuurlijk niets. Het is sowieso al bijzonder voor onze club dat we dit seizoen naar boven kunnen kijken. We staan zes punten achter op ze en het zou mooi zijn als we het gat kunnen verkleinen. Daar gaan we voor”, besluit Driessen.

Fotos: Joey Driessen (vooral uit Amerikaanse tijd!), onderste foto scorend in huidige competitie.

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read