donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKrakerrr van de week: Teylingen – Meerburg

Krakerrr van de week: Teylingen – Meerburg

-

In de vierde klasse A heeft een drietal ploegen zich bovenaan duidelijk afgescheiden van de rest. Teylingen en Meerburg strijden om de koppositie, terwijl Koudekerk op de loer ligt. De bovenste twee teams ontmoeten elkaar aanstaande zaterdag in Sassenheim. Leidenaar Sam van Braak, verdediger bij de gasten, en Teylingen-middenvelder Dani Hoogkamer kijken ernaar uit.

Na de doordeweekse zege op LSVV’70 (5-0) mag het nog ongeslagen Teylingen zich op dit moment koploper noemen. De formatie van coach Rob Jonkman behaalde 32 punten uit twaalf duels. Meerburg volgt op twee punten, maar speelde wel een wedstrijd minder. De withemden verloren dit seizoen slechts eenmaal, uitgerekend tegen de Sassenheimers. De competitie-ouverture eindigde op 25 september in een late 1-3 zege voor de bezoekers. ,,Het was de eerste wedstrijd en de opstelling was nog niet zoals die nu is. We waren nog niet echt op elkaar ingespeeld. Zelf begon ik toen op de bank. Dat is ook de enige keer geweest dit seizoen. Daarna stond ik steeds in de basis”, vertelt de 21-jarige Van Braak. ,,Ik denk dat hun ervaring uiteindelijk de doorslag gaf. Ze waren gewoon soms wat slimmer. En verder wil ik die wedstrijd maar zo snel mogelijk vergeten. Daarna hebben we vlot de draad opgepakt en ging het eigenlijk elke wedstrijd steeds beter. We bleken ook vaak heel effectief. We beschikken over veel scorend vermogen.”

 

 

Wat dat laatste betreft timmert met name Max van Steen nadrukkelijk aan de weg. De in het verleden bij Quick Boys en FC Rijnvogels actieve spits tekende dit seizoen al voor 21 treffers. Centrale verdediger Van Braak leverde ook een in vergelijking met Van Steen bescheiden bijdrage aan de productie.: ,,Ik heb tot nu toe driemaal gescoord. Bij vrije trappen en corners ga ik mee naar voren. Ik heb wel een goed gevoel voor de juiste positie of voor de afvallende bal. Verder denk ik dat ik wel een solide verdediger ben. Ik geef me optimaal  en heb een goede pass en tackle in huis. Het team kan kortom op mij rekenen.”

De kwaliteiten van Van Braak, in het dagelijks leven event management studerend aan de Hogeschool Utrecht en daarnaast werkzaam in Huis ter Duin te Noordwijk, bleven in het verleden niet onopgemerkt. ,,Ik heb eerst op atletiek gezeten en ben pas op mijn achtste gaan voetballen, bij UVS. Daar heb ik twee jaar gespeeld en toen viel ik bij een selectiewedstrijd van de KNVB blijkbaar op bij Paul Bahlmann van Alphense Boys. Ik maakte de overstap naar die club en heb daarna van de D1 tot en met de B1 in het eerste selectieteam gevoetbald. Ook heb ik in die tijd nog stage gelopen bij FC Groningen, maar daar bleef het verder bij. In een bekerwedstrijd tegen Almere City liep ik vervolgens een kruisbandblessure op en die heeft me alles bij elkaar drie jaar gekost.”

,,In die tijd kreeg ik langzamerhand oog voor andere dingen”, vervolgt Van Braak. ,,Het leek me uiteindelijk leuk om met vrienden te gaan voetballen. En dat gebeurde hier bij Meerburg. De afgelopen competitie stelde achteraf natuurlijk niets voor. We hebben toen slechts een wedstrijd of vier gespeeld. Maar dit seizoen moet het gebeuren. We willen graag kampioen worden en sowieso promoveren. Daarom willen we ook snel een periodetitel pakken. Dat laatste had afgelopen zaterdag gekund, maar helaas werd de wedstrijd door Warmunda afgezegd. Het hogere niveau kunnen we absoluut aan. Dat is al wel gebleken tijdens oefenwedstrijden tegen derdeklassers.”

Een zege op concurrent Teylingen zou een flinke stap voorwaarts richting beoogd doel betekenen voor de door Jelle Korbee getrainde formatie. ,,We zijn erop gebrand te winnen. Het is echt een wedstrijd om naar uit te kijken. Ik verwacht veel publiek en een mooie ambiance. We zullen vol voor de winst gaan”, aldus Van Braak.

 

Sassenheimer Hoogkamer maakte afgelopen jaar met zijn vereniging de overstap van de zondag naar de zaterdag. ,,We hebben het binnen de club en de selectie uitvoerig besproken en we waren het er met z’n allen over eens dat het zondagvoetbal in deze regio een beetje aan het uitsterven was. En dus kozen we voor de zaterdag. Jammer was wel dat we nu ineens van de tweede klasse in de vierde klasse belandden. Het is natuurlijk wel zaak dat we zo snel mogelijk hoger komen te spelen. Het enige dat voor ons telt is promoveren. We horen zeker in de derde klasse thuis en wellicht nog wel hoger. Daar hebben we ook het team voor, zeker nu Mark en Tom van der Vlugt en ook nog eens Martin van Eeuwijk bij de selectie zijn gekomen. Met Martin is het trouwens heerlijk voetballen op het middenveld. We kunnen goed met elkaar overweg. Enfin, verder is het heel leuk om te zien hoe druk en gezellig het nu bij ons is op zaterdag. Ook de jeugd meldt zich langs de lijn. Zij kwamen op zondag niet speciaal naar het sportpark om te supporteren, maar nu zijn zij er toch al omdat ze zelf moeten voetballen. Dat is alles bij elkaar veel waard. Het is kortom heel gezellig bij de club en dat is voor mij ook een van de redenen geweest waarom ik een paar seizoenen terug van Ter Leede, waar ik vanaf de jeugd speelde, naar Teylingen ben gegaan. Bij Ter Leede ging het er toch allemaal wat zakelijker aan toe en daarnaast hing ik er zo’n beetje tussen het eerste en tweede elftal in. Ik zat er regelmatig op de bank en daar had ik eigenlijk geen zin meer in. ”

De 24-jarige Hoogkamer, als finance accountant in dienst bij First Sponsor Group in Amsterdam, opereert bij de roodzwarten voornamelijk op het middenveld. ,,Ik speel meestal op acht, tussen de verdediging en de aanvallende middenvelder. Ik hoef het niet echt van mijn snelheid en lopen te hebben, maar mijn techniek is goed en ik kan met mijn steekpassjes anderen in scoringspositie brengen of één op één zetten. Ik vind het ook heerlijk om het balletje lekker rond te laten gaan. Daar hebben we ook het elftal voor. Wij kunnen lekker tikken. We hebben niet bepaald het type voetballers in huis voor het beuken of voor de lange bal. In het algemeen staat het bij ons in de organisatie ook goed. We hebben niet voor niets nog maar tien doelpunten tegen. Zelf probeer ik de laatste tijd iets dieper te spelen en op die manier ook mijn goaltjes mee te pikken. En mooi dat dat de laatste wedstrijden is gelukt.”

Zowel op bezoek bij Woubrugge (1-3) als bij Kickers’69 (1-2) pikte Hoogkamer een goaltje mee. Belangrijke treffers dus, waardoor Teylingen tot nu toe in elk geval alle uitwedstrijden won. In eigen huis morsten de roodzwarten tot nu toe wel punten, tweemaal zelfs. Op sportpark Roodemolen hielden Bernardus en Kickers’69 de thuisclub op 1-1. ,,Tja, dat was beide keren onnodig, maar het is gebeurd. Nu niets meer aan te doen. Het is heel simpel: als we alle wedstrijden verder winnen zijn we kampioen. Wel jammer dat we te maken hebben met Meerburg, want dat heeft ook een sterk team. En Koudekerk doet bovenin natuurlijk ook nog mee. Maar ik denk eerlijk gezegd dat wij of Meerburg de titel zullen pakken. De komende wedstrijd is wat dat betreft natuurlijk heel belangrijk. Ik verwacht een moeilijke pot voor ons. Zij beschikken over veel scorend vermogen. We zullen vooral Max van Steen goed in de gaten dienen te houden. Hem moeten we zien uit te schakelen. Het zal verder een tactisch spelletje worden, dat we uiteindelijk met onze ervaring toch wel zullen winnen”, besluit Hoogkamer.

Foto’s: met dank aan Hennie Muller en Peer Compeer.

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read