donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum begint op te krabbelen (plus fotoreportage)

Lugdunum begint op te krabbelen (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Gezien de ranglijst werd het ook tijd, maar Lugdunum is aan de beterende hand. De ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina won vorige week van Be Fair, ruim zelfs (0-3), en nu moest FC VVC eraan geloven. De ploeg uit Nieuw-Vennep verloor met 2-0 en daardoor hebben de ‘kikkers’ goede zaken gedaan richting de onderkant van de rangschikking.

Verdediger Tom Dijkhuizen: ,,Het ging niet eenvoudig en het werd veelal een ‘knokwedstrijd’. Zij zakten veelvuldig in en wilden via de counter ons pijn doen. Dat laatste lukte niet erg, maar wij kwamen er ook niet goed doorheen. Na de rust hebben we het wel beter opgepakt en na de 1-0 van Jayden Bergwijn kregen we zat kansen om weg te lopen en om die pot op slot te gooien. Helaas bleef die tweede treffer lang uit en dan moet je waakzaam blijven voor een counter. Een minuut of vijf voor tijd scoorde Koos de Haas de 2-0 en was het wel gedaan. Dat deed hij overigens op aangeven van Adam Drame. Deze jongeling viel goed in en was dus belangrijk voor ons.”

Lugdunum heeft een zware periode achter de rug met veel nederlagen. Soms werd de ploeg ook aardig omver gekegeld en dat deed pijn. ,,Omdat we best een prima selectie hebben. Enkel hebben we het heel lang zonder bepaalde/ bepalende spelers moeten doen en dat brak ons op. Het is ook prettig dat Jeffrey Loozen weer keept en dat we bijna iedereen terug hebben. De trainingsopkomst is verbeterd en ik bemerk dat er weer veel meer positivisme is. Wij moeten deze lijn nu doortrekken en dan gaan we heel ver weg blijven van de vierde klasse. Daar hebben we ook niets te zoeken.”

Voor Lugdunum was het jammer dat Gouda ook won en dat Sporting Leiden en Be Fair in balans bleven. ,,Daar moeten wij helemaal niet naar kijken. We hebben alles in eigen hand en moeten vooral met onszelf bezig zijn. Ik geloof er absoluut in dat we nog aardig wat punten gaan pakken. En dat hoeft echt niet alleen maar te zijn tegen ploegen die nu in de buurt staan. Dit Lugdunum is weer tot meer in staat.”

Bij Lugdunum ontbrak Achraf Boy nog vanwege een blessure. Henk Brandt was er niet bij vanwege een schorsing en mist daardoor het duel met Aarlanderveen volgende week eveneens.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Dijkhuizen, Hiwatt, Beij, Muanda, Touballi, Bernal, Thong, Person, De Haas, Bergwijn.

Hierbij nog een fotoserie van Ajeska Kanbier:

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read