donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum doet wat het moet doen, Tim de Cler helpt een handje...

Lugdunum doet wat het moet doen, Tim de Cler helpt een handje (plus podcasts)

-

Derde klasse A (zaterdag)- In de Kikkerpolder hoefde men niemand uit te leggen wat er zaterdag op het spel stond voor Lugdunum, dat degradatierivaal Gouda op bezoek kreeg. Alle hens waren aan dek gehaald om uit de gevarenzone te geraken. Tim de Cler en Houssin Bezzai waren onder andere van de partij. De Cler startte in de basis en Bezzai verving hem na rust. De 4-0 zege was even afgetekend als welkom.

De kikkers waren in de eerste helft heer en meester, alleen zochten zij te vaak de diepte. Normaal zou dat een optie zijn maar met de 43-jarige De Cler als centrumspits kon men niet verwachten dat hij elke bal zou halen.  Dat je de ex-international nog goed kon gebruiken bleek vijf minuten voor rust toen Gary Person via de rechterflank opkwam. Achterna gesprint door teamgenoot Tom Dijkhuizen die deze buitenkans net zo goed rook. Dijkhuizen ontving de bal van Person, maar kon vanuit de ontstane scrimmage niet scoren. Zijn oog viel gelukkig voor Lugdunum tijdig op de vrijstaande De Cler die op aangeven van de rechtsback de 1-0 binnenschoot.

In de tweede helft maakte de thuisploeg korte metten met de Gouwenaren die zich wel erg makkelijk weg lieten zetten. Lugdunum bleef de hele wedstrijd dominant en met een loepzuivere hattrick van Koos de Haas was de 4-0 eindzege meer dan terecht. Jayden Bergwijn speelde een belangrijke rol in de aanvoer naar De Haas.

De Leidenaren hebben zaterdag niet alleen een verdiende overwinning geboekt, maar meer nog eentje die broodnodig was. Be Fair verloor namelijk ook en door de driepunter staat de ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina voorlopig op de veilige elfde plek met nu twee punten meer op de teller dan Gouda. Volgende week komt CVC Reeuwijk op bezoek. Met die ploeg hebben de Leidenaren nog een appeltje te schillen: in het heenduel werd met 7-1 verloren. Maar dat was wel tegen een heel ander gemankeerd Lugdunum…

Lugdunum-Gouda 4-0 (1-0). De Cler 1-0, De Haas 2-0, De Haas 3-0, De Haas 4-0.

Opstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Beij, Hiwat, Dijkhuizen, Thong, De Haas (75. Drame), Atif, Bergwijn, De Cler (46. Bezzai), Person.

Opstelling Gouda: Heikoop, Weibolt (78. Azaaj), Van der Elburg, Nederveen (78. Hoekstra), Hassan Ouahabi, Bloemen, Van Riet (78. Van Dam), Sibbald (46. El Aazouzi), Hoessein Ouahabi, Both, Van der Wal.

Na afloop kwamen Tom Dijkhuizen (eerste gesprek) en Jayden Bergwijn nog aan het woord:

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read