donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum komt met 5-0 nog goed weg bij TAVV (plus podcasts)

Lugdunum komt met 5-0 nog goed weg bij TAVV (plus podcasts)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Wanneer je met 5-0 verliest, is er weinig reden tot tevredenheid. Bij Lugdunum was dat niet anders, maar de Leidenaren realiseerden zich na afloop wel dat de schade nog mee was gevallen. TAVV had zomaar met dubbele cijfers kunnen winnen, maar doelman Jeffrey Loozen stak daar eigenhandig een stokje voor met uitstekend keeperswerk. Bij de vijf tegendoelpunten trof de goalie geen blaam. Door dit resultaat doen de Ter Aarders nog altijd mee om de bovenste plaatsen, terwijl Lugdunum nadrukkelijk naar beneden moet kijken.

Vooraf moest worden vastgesteld dat beide ploegen alles behalve op volle oorlogssterkte konden aantreden. Bij TAVV waren onder meer Lars van der Pijl, Yannick Otto, Rodney Pater, Chiel Konings, Lyndon de Bruijn en Youri Looyestijn afwezig. Het zestal, zo bleek later deze middag, werd echter uitstekend vervangen. Marco Harleman miste, om uiteenlopende redenen, nog veel meer spelers en moest fors improviseren. Normaliter zit de trainer op de bank naast Nino Poulina, maar zijn collega moest uit nood geboren aan de aftrap verschijnen. De ruim veertiger is jaren terug al gestopt, maar wilde het team niet in de steek laten. Het kost bijna een alinea om alle afwezigen op te sommen, maar het belangrijkste was wel het gemis van Koos de Haas. De aanvaller is al weken niet okselfris, maar speelde toch zijn wedstrijden. Nu bleek dat echt geen haalbare kaart meer was.

De bezoekers probeerden er aan het begin het beste van te maken en in de openingsfase kwamen er zelfs een paar mogelijkheden, zonder dat TAVV daadwerkelijk aan het wankelen kon worden gebracht. De thuisploeg ging daarna over naar een hogere versnelling en meteen moesten de gasten passen. Loozen voorkwam nog een treffer van Eric van der Hout, maar daarna werd de sluitpost meer en meer onder druk gezet.

Na alweer een heerlijk passje van Yassine El Mariami behield Robin van Koert het overzicht en hij liet de Leidse doelman kansloos. Kort daarop vuurde Jeffrey Pieterse fraai op de lat en kwam het geplaagde Lugdunum goed weg. Acht minuten later werd het alsnog 2-0 na goed voorbereidend werk van Luke van Veen, die Donny van der Neut bediende. De middenvelder drukte fraai af en daarmee was de tweestrijd eigenlijk al beslist.

Lugdunum kon geen gif in het spel leggen en kwam slechts sporadisch over de middenlijn. Bij balbezit was dat telkens van korte duur en TAVV kon naar hartenlust combineren. Henk Brandt moest een keer aan de noodrem trekken en de overtreding op El Mariami bleef niet zonder gevolgen. Nich Straver schoot de toegekende strafschop overtuigend binnen.

Dennis Tijssen genoot van zijn ploeg, maar liet zich wel horen na de 3-0 tussenstand. ,,Niet minder gaan doen nu, maar juist meer.” De trainer van de blauwwitten wilde dat zijn pleog doorging en daar werd na de rust zeker een vervolg aan gegeven. Tal van kansen konden er worden genoteerd, maar Loozen was dikwijls een sta in de weg. Toch moest de vaak door zijn makkers in de steek gelaten doelman twee keer passen. Pieterse zorgde met een fraaie poging van afstand voor de 4-0 en ook het doelpunt van Roel Vogel mocht er zijn.

Voor het overige had de tweede helft schriftelijk afgedaan kunnen worden. TAVV vond het wel okay zo en Lugdunum had slechts kunnen toekijken. Wel bleef de ploeg uitermate sportief, maar het besefte zich wel dat er dit keer niets te halen was geweest tegen de veel betere opponent.

TAVV-Lugdunum 5-0 (3-0). 17. Van Koert 1-0, 27. Van der Neut 2-0, 28. Straver (strafschop) 3-0, 63. Pieterse 4-0, 88. Vogel 5-0.

Basisopstelling TAVV: Zweers, Modderaar, Verwoerd, Van de Voorn, Van Veen, Pieterse, Van der Neut, Straver, Van der Hout, Van Koert, El Mariami.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Brandt, Dijkhuizen, Beij, Hiwat, Thong, Bensalah, Karasahin, Muanda, Isitir, Poulina.

Foto’s: met dank aan Kees Verhaar!

Beluister hier twee vraaggesprekken na afloop.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read