HomeZaterdagDerde klasseLugdunum overtuigend naar eerste overwinning in eigen huis

Lugdunum overtuigend naar eerste overwinning in eigen huis

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na twee keer gelijk te hebben gespeeld en een nederlaag tegen Oegstgeest te hebben geleden, werd het tijd om de winst in eigen huis binnen te halen voor Lugdunum. In AVV Alphen vond de Leidse ploeg de perfecte ploeg om dit te doen. Halverwege was het al 3-0 en uiteindelijk stond er na 90 minuten een 5-1 stand op het scorebord en daar kwamen de bezoekers nog goed mee weg. De ploeg van Marco Harleman en Nino Poulina klimt door deze overwinning naar een 3e plek in de 3e klasse.

Met een van een blessure herstelde Tim de Cler begon Lugdunum rommelig aan de wedstrijd. Toch werd al snel duidelijk wie de betere ploeg was en de eerste kansen waren dan ook voor de groenwitten. Na zes minuten schoot Gary Person van dichtbij over en drie minuten later was er een kans voor Renaldo van den Berg na een steekpas van de goed spelende Rick Arnoldus. Het was wachten op het eerste doelpunt. Na 20 minuten spelen was het zover. Na een makkelijk gegeven strafschop was het Van den Berg die deze overtuigend binnen schoot.

Na de 1-0 ging Lugdunum makkelijker voetballen en was het Koos de Haas die na een mooie combinatie snel de 2-0 liet aantekenen. Niet veel later slalomde Jayden Bergwijn door de Alphense verdediging en stond het na een half uur 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Verdedigend gaf de thuisploeg niets weg. Zelf kreeg Lugdunum nog wat kansjes om met nog grotere cijfers de rust in te gaan maar het bleef bij 3-0.

In de tweede helft veranderde niets aan het spelbeeld. Lugdunum, waar in de rust Brian Thong was vervangen door Ozan Isitir, had veel de bal en kon rustig combineren. Na 5 minuten werd Person neergehaald in het strafschopgebied. Van den Berg was wederom foutloos vanaf de stip, 4-0. Het mooiste doelpunt moest toen nog komen. Niet lang na de 4-0 gaf Arnoldus een schitterende pass op Person die niet twijfelde en de 5-0 op het scorebord schoot.

Na een uur spelen werden Person en de ervaren De Cler gewisseld en kwamen Revian Wijnstijn en Mubarak Almohammad binnen de lijnen. Na 20 minuten spelen in de tweede helft was er zowaar een schot van de bezoekers maar deze ging over het doel van Jeffrey Loozen, die eigenlijk deze koude middag niets te doen had. Lugdunum, waar inmiddels Gijs Minnema voor Arnoldus binnen de lijnen was gekomen, ging slordiger spelen. Uit een van deze slordige spelsituaties kwam het enige doelpunt van Alphen. Een inworp van Lugdunum in de buurt van het eigen doel kwam plotseling voor de voeten van de verbaasde Nabin Daoudi die alleen op het doel af mocht gaan en Loozen kansloos liet. Ondanks het slordige spel werd het in de laatste seconden toch nog bijna 6-1 maar de bal van De Haas werd van de doellijn gehaald.

De makkelijk spelende Bergwijn na afloop: ,,Ik vond ons in het begin wat slordig al waren we wel beter. Gelukkig scoorden we de 1-0 uit een stafschop en daarna gingen we beter voetballen en vielen snel de 2 en 3-0. De 2e helft maakten we snel de 4 en 5-0. Daarna hadden we kans op meer maar worden we zelf weer slordiger. Die 5-1 is jammer en onnodig. Maar het was verder een prima overwinning.”

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Muanda, Beij, Hiwat, Thong, De Haas, Van den Berg, Person, Bergwijn, De Cler, Arnoldus.

Auteur: Richard den Os