donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseMarco Harleman hoopt op verandering bij Lugdunum

Marco Harleman hoopt op verandering bij Lugdunum

-

Lugdunum verschijnt zaterdag aan de start bij SCW, een relatief onbekende tegenstander uit Rijsenhout. Daar komen de kikkers er dit seizoen wel meer van tegen, hoewel in duel twee met Aarlanderveen thuis wel een bekende wordt getroffen. Marco Harleman had het de eerste weken goed naar zijn zin, maar daarna kwam ook wel wat chagrijn bij de Leidse oefenmeester.

,,We zijn met een grote groep begonnen en dat stemde mij tevreden. Zo wil je het seizoen als trainer bij de start van de voorbereiding. We speelden ook best snel met oefenpotjes en daarin ging het meteen best lekker zoals tegen RCL en ASC. Dat gaf moed en vertrouwen. Helaas kreeg ik daarna te maken met veel afwezigen vanwege vakantie, uitjes en de bekende festivals. Daardoor werd het schipperen en dat kwam mij bekend voor van vorig seizoen. In de eerste bekerwedstrijd ging het nog wel, maar daarna werd het weer puzzelen en dat zag je direct terug in de resultaten. Daar baal ik van, want ik ben uit het hout gesneden dat je beschikbaar bent vanaf augustus. Vorig seizoen hebben we lange tijd achter de fanfare aan moeten lopen en dat had veel te maken met de bezetting. Ik wil dat nu niet meer en ik hoop dus dat de spelers nu gewoon wekelijks beschikbaar zijn. Als dat het geval is, kan ik werken met een sterke groep.”

Harleman moet zijn ongenoegen even kwijt en dat is begrijpelijk. ,,Brian Thong heeft bijvoorbeeld geen bekerduel gespeeld en Koos de Haas was er ook niet altijd bij. Begrijp me goed; ik snap op welk niveau we spelen en het echte werk moet nog beginnen. In mijn tijd ging het echter anders en dat sprak mij simpelweg meer aan. Ook nu hebben we onder meer Tim de Cler en Houssin Bezzai uit de veteranen moeten halen. Prima jongens natuurlijk om er bij te hebben, maar je wilt als trainer richting het seizoen werken en dingen uitproberen. Dat was soms lastig vanwege de bezetting.”

Nu de competitie voor de deur staat, is de situatie veranderd in het groene deel van de Kikkerpolder. Harleman kan weer kiezen en heeft met onder meer Rick Arnoldus en Renaldo van den Berg gerichte versterkingen op het middenveld. ,,Ik ben blij met dat soort spelers erbij. We winnen daardoor aan creativiteit en snelheid en er stond al geen beroerde selectie. Helaas is Tom Dijkhuizen wel naar Valken’68 gegaan en dat is een aderlating. Maar goed; ik kan niet klagen over de kwaliteit van de selectie. Natuurlijk heb ik gezien dat de ‘spelregels’ door de KNVB zijn veranderd en dus zullen we hoger moeten eindigen dan vorig seizoen. De doelstelling is om bij de eerste acht uit te komen en we gaan op jacht naar een periodetitel. Als we de lijn door kunnen trekken van periode drie uit het seizoen 21-22 zijn er zeker mogelijkheden. Vorig jaar vond ik de top vier echt heel sterk met clubs als Oudewater, Alphia, CVC Reeuwijk TAVV. Die spelen nu in een andere klasse. Ik schat in dat de verschillen kleiner zijn geworden tussen de teams. Het wordt dus zonder meer boeiend en met een goede bezetting is Lugdunum tot leuke dingen in staat.”

De districtsbeker zit er dus al wel op, maar Harleman zag wel een goede openingswedstrijd en in andere oefenduels liep het ook al aardig bij zijn ploeg. ,,Daarom moeten we ook niet enkel voor handhaving gaan, want dan zet je te laag in. Maar ik kan het niet vaak genoeg herhalen; we zullen er wel met zijn allen voor moeten gaan. Dat is leuker werken voor de staf, maar ook voor de spelers ontstaat dan een veel leuker seizoen.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read