vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseMelle Rekvelt (Voorschoten'97, zo): ,,Omarm wat je tegenkomt”

Melle Rekvelt (Voorschoten’97, zo): ,,Omarm wat je tegenkomt”

-

Zelden hadden de beslissers een makkelijker oordeel te vellen over de verkiezing van ‘Man of the Match’. Melle Rekvelt stak met kop en schouders uit boven de andere spelers, hoewel zijn team als geheel ook uitstekend voor de dag kwam. Voorschoten’97 (zo) won met liefst 6-1 van Stompwijk’92 en de geboren Voorschotenaar scoorde drie keer en tekende voor twee assists. Niet lang geleden speelde hij bij het tweede elftal op zaterdag. Daar had hij ook al twee hattricks te pakken. ,,De trainer (toen nog Theo Ducaneaux, HK) bleef voor nieuwe jongens van buitenaf kiezen en omdat hij vond dat ik te veel van de voorbereiding had gemist, viel ik af en kwam uit voor de reserves. Dit terwijl ik in de vorige twee coronaseizoenen in zes invalbeurten en twee basisplaatsen wel vier keer had gescoord en drie assists had gegeven. Bij het tweede begon ik me toen steeds meer vast te lopen in onbegrip om het feit dat ik niet begrepen werd. Toen meldde de zondagtak zich. Ik heb me nog nooit zo snel thuis gevoeld in een nieuw team. Ren nooit achter iets aan maar omarm wat je tegenkomt, zo zie ik dat.”

Ondertussen is er al een gesprek geweest met Jonathan Jonk die de huidige interim trainer van de eersteklasser, Nick Poot, na dit seizoen opvolgt. Voordat Poot kwam, was Rekvelt al verkast naar de zondagtak. Rekvelt weet nu nog niet waar hij dan speelt. Hoe dan ook is hij een voetbaldier pur sang. ,,Ik droom eerlijk gezegd nog minstens één keer per week dat ik op een WK speel. Wat ik het leukste aan voetbal vind is het juichen als we scoren. We maakten zondag de 4-0 en dat werd uitbundig gevierd onder het mom ‘wat is hier gaande’? Stompwijk’92 deed het juist erg goed de laatste tijd en wij kwamen terug uit een mindere fase. Niet dat we slecht voor de dag kwamen, maar enig fortuin misten we al enige tijd. Hoe mijn voetbaltoekomst eruit ziet weet ik nog niet, maar ik weet wel dat ‘ie’ bestaat. Ik voel me als een vis in het water als ik zoals tegen Stompwijk’92 in de as speel. Daar ben ik het sterkst. Het spel verdelen, mijn actie maken en voor het vijandelijke doel komen. Onze trainer, Denis Luhulima, communiceert erg prettig en dat voelt goed aan voor mij. Juist die communicatie heb ik al meerdere malen gemist in de voetballerij. Niet elke trainer is daar even vaardig in.”

De pas 21-jarige speler startte op Adegeest, voetbalde een jaartje bij ADO onder Mark Schuur en twee seizoenen bij Quick Boys om weer terug te keren op het nest. ,,De klik met Schuur was er ook niet echt vanwege het ontbreken van uitleg. Ik was zes dagen in de week aan het voetballen en er waren wedstrijden bij dat ik op de bank moest blijven zitten. Geen pretje wanneer je door het hele land aan het crossen bent. De trainer zou mee gaan naar het volgende seizoen en toen heb ik eieren voor mij mijn geld gekozen. Bij Quick Boys heb ik in de tweede divisie gespeeld. Ik ben daar gaan spelen omdat ik trainer Tim Jehe ken. Dat was in de B en A-jeugd. Een mooie ervaring, maar het was goed zo.”

Op 18-jarige leeftijd beleefde hij een geweldig jaar in North Carolina in de VS omdat hij alvast ervaring wilde opdoen vanwege de studie ‘world politics’ die hij nu volgt. ,,Ik heb daar mensen van over de gehele wereld ontmoet en dat was uitermate boeiend. Jongens uit Brazilië, Mexico, Vietnam, Congo, Portugal, Frankrijk en noem maar op. Tevens was het leuk om voor veel publiek op de campus te spelen. Bij Voorschoten’97 nu is dat wel anders, hoewel we echt mogen spreken van en trouwe aanhang op zondag.”

Onbezoldigd werk is hem ook niet vreemd. ,,Vrijwilligerswerk voor vluchtelingen bijvoorbeeld, afgelopen zomer in Calais en deze winter in Mexico. Dan weet ik tijdens colleges over migratie en vluchtelingen tenminste waar het over gaat: moeders, vaders, broers en zussen… mensen! En vooral mensen helpen. De beelden die we elke dag zien in Oekraïne geeft mij een gevoel van machteloosheid, maar de kracht van liefde zal altijd winnen van de macht voor liefde.”

 

Andere clubs kwamen overigens wel bij hem aankloppen voor zijn terugkeer naar Adegeest. ,,Maar met deze club heb ik binding. Mijn twee broers spelen ook hier bijvoorbeeld. Mees speelt bij de Onder 13 en daar is Justin Aschman de trainer van. Dat is de spits in 1. Wat wel grappig was; zondag scoorde ik een doelpunt en toen werd ik door Justin ‘Mees’ genoemd bij het compliment wat hij gaf. Mijn andere broertje speelt bij de Onder19. Pepijn leeft er voor en zal op vrijdagavond niet de hort op gaan. Wel is hem te kennen gegeven dat hi straks niet in aanmerking komt voor de zaterdagselectie. Wat mij betreft komt hij door naar de zondag. Gewoon een leuk team en wie weet komen we nog samen te ballen.”

De in de horeca bij La Casita werkende en (prettig) vlot gebekte speler ziet voor dit seizoen nog kansen voor zijn ploeg. ,, Daar zijn we voorzichtig wel mee bezig, ja. We kunnen de nacompetitie nog halen. Een aantal weken geleden ging het minder en was het niet echt meer een onderwerp van gesprek. Volgend seizoen zal de tweede klasse op zondag interessanter zijn dan de derde klasse, hoewel we steeds minder derby’s zullen gaan spelen. Dat is wel heel jammer.”

Over de gelegenheid in Voorschoten gesproken. ,,Ik kreeg eens een waardebon, die mocht ik stuk slaan bij mijn eigen werkgever, als MotM bij het eerste zaterdagteam omdat ik scoorde. Dat doet de club altijd heel leuk met een pupil erbij, een fotootje en dat soort werk. Later die dag moest ik werken daar en is dat mannetje dat de pupil was er ook met zijn familie. Dat zijn onwijs leuke momenten. Ik kan echt enorm genieten van het voetbal, de leuke gebeurtenissen daaromheen en het leven.”

Komende zondag wacht Voorschoten’97 een uitwedstrijd tegen Sporting Leiden. We zouden het een Krakerrr van de Week kunnen noemen, maar dat gaat ons wat ver gezien de stand op de ranglijst. Toch zal het een speciale wedstrijd worden voor beide ploegen. Het is namelijk de laatste editie van deze min of meer burenruzie. Over twaalf wedstrijden gaat de stekker eruit bij de Morsclub v.w.b. het prestatieve voetbal op zondag. Eerder won Voorschoten’97 thuis met 2-0 in een bepaald niet beklijvende pot voetbal. Hopelijk vliegen de brokstukken er zondag op een goede manier vanaf!

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read