dinsdag, april 16, 2024
HomeZaterdagDerde klassePatrick Kamperveen stopt bij Stompwijk'92, maar is nog niet klaar

Patrick Kamperveen stopt bij Stompwijk’92, maar is nog niet klaar

-

Ook Stompwijk’92 zal na dit seizoen verkassen van de zondag naar de zaterdag als speeldag. Dit heeft gevolgen voor trainer Patrick Kamperveen. Onze redactie ging op onderzoek uit.

,,Na 3 seizoenen stop ik bij Stompwijk’92. Dat vind ik jammer omdat ik het reuze naar mijn zin heb. Net zoals ik bij WDS na 2 seizoenen stopte. Dit laatste ivm sportende kids op zaterdag. Zij werden natuurlijk ouder en gingen ’s middags sporten. Angelo bij Sparta Rotterdam en Malia bij BS Leiden, beide op eredivisieniveau en  door het hele land heen. Daarvoor koos ik voor een zondagclub. En ik vond en vind het nog steeds veel te leuk om te stoppen met trainen/coachen.”

Vervolgend: ,,Maar mijn kinderen niet meer zien sporten, dat gaat niet gebeuren. Ze groeien maar 1 keer op. Nu gaat Stompwijk dus óók naar de zaterdag net zoals het grootste deel van West 2. Malia is inmiddels gestopt met basketballen. Daarna heeft ze nog twee seizoenen gevoetbald i.v.m. haar studie communicatiewetenschap op de universiteit van Amsterdam. Ze gaat nu naar de sportschool en dergelijke. Angelo zit inmiddels voor zijn 6de seizoen bij Sparta, inmiddels in de O16, en speelt altijd begin van de middag op zaterdag door het halve land. Ik vind het niet erg om af en toe een wedstrijd van Angelo te missen, maar het gaat mij niet gebeuren dat ik hem nooit meer zie spelen. Vandaar dat ik stop bij Stompwijk. De spelersgroep, staf, en het bestuur en ik hadden graag doorgegaan….als Stompwijk op zondag was blijven spelen.”

,,Veel zondagclubs blijven er niet over in de regio of zijn inmiddels voorzien van een trainer/coach. Er zijn wel een aantal hoog spelende clubs op zondag. Als assistent en/of trainer van een 2de elftal vind ik ook leuk, net zoals de functie van hoofdjeugdopleiding, wat ik voorheen ook ben geweest bij o.a. Valken 68. Bij FC Rijnvogels heb ik ook een jaar analyses gemaakt van de volgende tegenstander. En heb ik weleens wat in de scouting gedaan. Allemaal leuk, als het voetbal gerelateerd is, haha.”

Tenslotte: ,,Vooralsnog heb ik het druk zat met mijn leuke functie als kwaliteitsmanager bij Brouwer Company. Deze bestaat uit Brouwer Tours, Taxi Brouwer, Brouwer Travel en Brouwer Academy. Wij zijn zelfs sponsor van LAV!!! We rijden ook veel voetbalverenigingen naar hun uitwedstrijden en uitjes/kampen etc. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad komt straks.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read