zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRepeterend verhaal voor Stompwijk'92

Repeterend verhaal voor Stompwijk’92

-

Derde klasse A (zaterdag)- Stompwijk’92 bevindt zich nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. Het seizoen begon nog hoopgevend met een zege op Van Nispen, dat nog altijd wacht op het eerste punt, maar daarna volgden negen nederlagen op rij voor de ploeg van Erik van Manen. Ook tegen RKDES ging het mis. Een 0-1 voorsprong voor de bezoekers werd voor de pauze al omgebogen door de thuisploeg naar 2-1 en na de rust scoorde de ploeg uit Kudelstraat nog eens drie keer.

De trainer van Stompwijk’92 na afloop: ,,Dit is een repeterend verhaal aan het worden. We kwamen weer op voorsprong en dat was al de zevende keer deze competitie. Dat moet een enorme steun in de rug zijn, maar op de een of andere manier weten we het niet vast te houden. RKDES was echt geruime tijd onderliggend, maar onbedoeld hielpen we ze aan twee doelpunten. Ga je toch weer de rust in met een gevoel dat er meer in zat, maar je staat wel weer achter.”

Van Manen was geruime tijd content met wat hij zag van zijn ploeg. ,,We speelden heel behoorlijk combinatievoetbal en ook weer met druk vooruit. Daar kwam ook onze goal uit voort. Er werd een overtreding begaan op Nick Ammerlaan in de zestien en de pingel schoot hij zelf onberispelijk in. Vervolgens deden we alles volgens de afspraken en was er niets aan de hand. En dan krijg je binnen een ommezwaai twee onnodige goals tegen. Het vervelende is ook dat het ongrijpbaar is wat er fout gaat. Dan is het die, dan die en de week erop weer een ander. Niemand maakt bewust fouten en ik verwijt ook zeker niemand wat. Maar die fouten moeten er wel uit en daar gaan we in de winterstop zeker mee aan de slag om zo het tij te kunnen keren.”

Ammerlaan creëerde na de rust zelf nog een grote kans, maar de 2-2 kwam niet op het scorebord van sportpark Calslagen. Van Manen: ,,Daarna maakten we een inschattingsfout en bij 3-1 zag je het leeglopen bij ons. Tik op tik en dat gaat tussen de oren zitten bij een groep. Zeker als dat al gaande is vanaf begin oktober.”

Uiteindelijk liep de nummer drie uit naar 5-1 en zo had tompwijk’92 weer een grote nederlaag te pakken. ,,Dat zag er echt niet naar uit in de eerste helft en dus is dit best pijnlijk. We weten echter ook dat we niet voor niets zo vaak voor komen. We spelen ook in fases best leuk voetbal, maar de helpende hand steken we te vaak uit. We wisten voorafgaande aan dit seizoen dat het lastig zou worden. De zondag derde klasse verzwakte de laatste jaren en op zaterdag werd deze klasse alsmaar sterker. Toch staan er nog diverse ploegen in onze buurt dus we wanhopen zeker niet. Wel mogen we nu al wel stellen dat de achtste plaats (de eerste veilige plek, red.) wel een hels karwei zal worden. Maar goed; ook via de nacompetitie kunnen we onszelf altijd nog veilig spelen. Volgende week hebben we nog een kans tegen Nieuwkoop om nog iets aan onze positie te doen.”

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, B. van Santen, Van Veen, Kemna, Sweere, L. van Santen, Bregman, Van de Arend, Korte, Beuvink, Ammerlaan.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read