vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRode kaart in eerste helft doet AVV Alphen de das om

Rode kaart in eerste helft doet AVV Alphen de das om

-

Derde klasse A (zondag)-Na twee weken geen competitiewedstrijd te hebben gehad was het zondagmiddag tijd om weer eens te ballen voor AVV Alphen. Het team van trainer Rob de Lange kwam tegen ODB tekort om de drie punten op het eigen sportpark te houden (2-5).

De Alphense oefenmeester: ,,We waren verre van compleet, maar we begonnen eigenlijk fantastisch: na tien minuten stonden we met 2-0 voor. Dan heb je ODB bij de strot. Daarna kregen we een standaardsituatie en waar we al bang voor waren vanaf de bank gebeurde ook: zij scoorden. Na een kwartier stond het dus 2-1. Vijf minuten daarna viel de 2-2 al en konden we weer opnieuw beginnen.“

Tijdens de wedstrijd speelde de man in het zwart volgens De Lange een grote rol. ,,Na een overtreding op onze speler in de eigen zestien wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Uit de strafschop maakte ODB de 2-3. Het werd vervolgens nog erger voor ons. Een kleine tien minuten voor rust kreeg een speler van ODB een bal tegen zijn hand in het eigen strafschopgebied, maar er werd niet gefloten. Ahalli zei er wat van en hij werd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Met tien man nog op het veld was het gewoon een moeilijk verhaal, zeker omdat ODB wel een goede ploeg is en fysiek sterk is.”

Helemaal hopeloos was het aanvankelijk niet in de ogen van de trainer: ,,We hebben het wel geprobeerd, maar konden te weinig forceren. Na de 2-4 van ODB was het wel klaar. Vlak voor tijd maakten zij dan nog de 2-5. Helaas krijgen we in de blessuretijd ook nog een onnodige rode kaart wegens praten. Je begrijpt dat ik geen gelukkige middag heb beleefd.”

Over de inhaalwedstrijd van donderdag aanstaande tegen Voorschoten’97 is De Lange duidelijk: ,,Ik ben heel trots hoe we gespeeld hebben. We voetbalden iets behoudender dan normaal en dat liep goed. Door omstandigheden viel alles in het water. Tegen ODB heb ik echter genoeg goede dingen gezien, dus dat nemen we zeker mee naar donderdag. Het zal niet gemakkelijk worden tegen Voorschoten’97, maar ik heb er alle vertrouwen in. We kunnen ook wel weer wat punten gebruiken.”

AVV Alphen-ODB 2-5 (2-3). Doelpunten AVV Alphen: Bergshoeff, Ahalli.

Basisopstelling AVV Alphen: De Vries, Molle, Chaouch, Ruiter, Zwiers, Bernichi, Yagoubi, De Lange, Bergshoeff, Ahalli, Verberg.

 

 

Must Read