donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRode kaart kantelpunt in verloren wedstrijd Sporting Leiden (za)

Rode kaart kantelpunt in verloren wedstrijd Sporting Leiden (za)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Geen tweede elftal, een smalle selectie, niet allemaal fit ogend, een positie in de achterhoede van de derde klasse A en nog 19 wedstrijden in een kleine 4 maanden te gaan. Een flinke uitdaging voor trainers Huig-Jan Heeringa en Cor Varkevisser, maar die lopen daar absoluut niet voor weg. De oefenwedstrijd van vorige week tegen Warmunda gaf genoeg aanknopingspunten, maar het echte werk is wat telt te beginnen tegen CVC Reeuwijk. Na een ruststand van 1-0 kwam de Leidse equipe vlak na rust in ondertal te staan en dat bleek achteraf het kantelpunt te zijn in de uiteindelijk met 1-2 verloren wedstrijd.

De bezoekers uit Reeuwijk namen direct het initiatief en zette de thuisploeg daar waar mogelijk vast, na een kleine tien minuten spelen draaide spits Lion van de Velde knap bij zijn tegenstander weg en schoot de bal over het doel. Vlak hierna een geblokt schot van Bas Beijersbergen, een speler die overigens de gehele wedstrijd met de leiding bezig was in plaats van zijn energie te steken in zijn eigen flegmatieke spel.  Na een kwartier spelen stond de 1-0 op het scorebord. Een afgeslagen corner kwam bij Rick Arnoldus terecht en met veel gevoel stiftte hij de bal tegen de lat. De mee naar voren gekomen Jordy Heemskerk was er als de kippen bij en schoot de terug in het veld springende bal in het lege doel.

Een wedstrijd tussen twee ploegen met twee verschillende speelstijlen. De gasten uit Reeuwijk met het meer verzorgde voetbal en steeds zoekende naar de vrije man waar de thuisploeg het van de strijd en inzet moest hebben, waarbij in de omschakeling vaak de rappe Sipan Khalid werd gezocht. De kwetsbaarheid bij Sporting Leiden lag in de eerste helft vooral aan de rechterkant, daar waar onder andere oud speler van Alphia, Bryan de Bruin, zijn (zaalvoetbal) kwaliteiten kon laten zien.

Naarmate de eerste helft vorderde werd het duel ook feller, wat kort voor rust resulteerde in een aantal gele kaarten, dit ook na een opstootje. Niet geheel verrassend was verdediger en doelpuntenmaker Heemskerk hier onderdeel van, een gele kaart die hem vlak na rust duur kwam te staan toen de gastheer na een omschakelmoment niet goed stond en hij aan de noodrem moest trekken.

Zijn tweede gele kaart, de blauwhemden in ondertal met nog 40 minuten te gaan.  Niet veel later was de stand weer in evenwicht, een korte hoekschopvariant werd uiteindelijk door Martijn Kok verlengd en liet keeper Andy van der Meulen kansloos. De ploeg van trainer Boris van Es, zijn team gedurende de gehele wedstrijd fel en af en toe over het randje coachend, rook bloed en ging op zoek naar de voorsprong. Die kwam er ook, en weer kwam de treffer op naam van Kok die geheel vrijstaand de winnende treffer binnenschoot.

De achterstand bleef minimaal, Sporting Leiden bleef in leven omdat CVC Reeuwijk verzuimde om gebruik te maken van de geboden ruimte en het werd nog even hachelijk voor het doel van Wouter van Valen. Gescoord werd er niet meer, toen de kruitdampen waren opgetrokken stonden de Leidenaren met lege handen. De vraag of dit ook met een elftal was gebeurd is een terechte, aan de hoofdrolspeler(s) in deze om hier eens goed over na te denken.

Ondanks de nederlaag was trainer Heeringa na afloop geen geslagen man. ,,Ik heb de spelers net in de kleedkamer een groot compliment gegeven over de strijd en passie en het vertoonde spel, we hebben dan wel verloren maar als we compleet waren gebleven had ik het nog moeten zien. We trainen goed, de sfeer is uitstekend en als we op de manier doorgaan zoals we vorige week en vandaag gevoetbald hebben dan komen de punten vanzelf. Daar ben ik van overtuigd. Wij kunnen hier dus absoluut verder mee.”

Voor de ploeg van Heeringa was dit finale 1 in een lange reeks van wedstrijden, volgende week wacht “concurrent” Be Fair in een wedstrijd waarin de punten “harder” nodig zijn.  Er was ook nog goed nieuws vanaf de Smaragdlaan, na het verlengen met de trainers Heeringa en Varkevisser heeft ook verzorger en entertainer Arjan Brugmans zijn verbintenis verlengd, in dit geval zelfs met een contract voor onbepaalde tijd.

Sporting Leiden – CVC Reeuwijk 1-2 (1-0). 14. 1-0 Jordy Heemskerk, 52. 1-1 Kok, 63. 1-2 Kok. Scheidsrechter D. Broeckaert.

Opstelling Sporting Leiden : Van der Meulen, Dieke, Heemskerk, Van Egmond, Mink, Khalid, Van der Meel, Beijersbergen (Taib), Arnoldus, Devilee (Hamelink), Te Hennepe (Akhrif).

Basisopstelling CVC Reeuwijk : Van Valen, Van Dijk, Wahl, Veenman, Koopman, Hellingerwerf, Van Keulen, Van den Heuvel, Van de Velde, Kok, De Bruin.

Foto’s: met dank aan dhr Hubscher