zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseRoy Elkerbout (FC Oegstgeest): ,,Een nieuwe week en nieuwe kansen!”   

Roy Elkerbout (FC Oegstgeest): ,,Een nieuwe week en nieuwe kansen!”   

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Ik denk dat we hier dinsdag met elkaar en met de trainer stevig over gaan praten want het was gewoon niet goed wat we vandaag uit bij DWO lieten zien. Een meer dan verdiende 1-0 nederlaag werd het. Maar wat wil je ook als je bijna overal te laat komt, niet goed in de duels gaat en de tweede bal elke keer door een Zoetermeerder werd bemachtigd. De enige die zich met klasse reddingen en prima doelmanwerk aan de algehele malaise kon onttrekken was onze doelman Gijs Jansen. En dat mag ook bij deze terechte 1-0 nederlaag ook wel eens worden gezegd”, aldus de FC Oegstgeest-aanvaller Roy Elkerbout.

Dat DWO een stevige tegenstander zou worden voor de Oegstgeestenaren bleek overduidelijk uit hun 0-0 vorige week tegen het sterke Blauw Zwart. Welke conclusies FC Oegstgeest kon trekken na de 2-1 thuiszege op Sporting Leiden zou vanmiddag moeten blijken in Zoetermeer. Het spelbeeld bekijkende is de enige conclusie na afloop dat het niet goed was.

Elkerbout: ,,Natuurlijk haakten routinier Sjoerd Winkelman en Joey Driessen vooraf geblesseerd af, maar daar mogen we dit vertoonde spel en de 1-0 nederlaag niet aan ophangen. Het moet gewoon beter met elkaar. Dan hoop je ook na rust dat je de achterstand snel kan omzetten in een voorsprong. De lange bal werd door beide ploegen gehanteerd, er was ook teveel onnodig balverlies en de kleine kansjes bleven kansjes en meer ook echt niet. En dan zit het pal voor het laatste fluitsignaal ook niet mee met de Rensenbrinkachtige actie van verdediger Dylan Dijkstra die naar ‘het front’ werd gestuurd. Maar net als bij de W.K.-finale tegen Argentinië in 1978 belandde ook tegen DWO de bal op de paal en was deze nederlaag een feit.”

Hiermee komt FC Oegstgeest op een negende plek met 3 uit 2 (2-2) en DWO op plek zes met 4 uit 2 (1-0). Komende zaterdag is AVV Alphen de te kloppen tegenstander op Sportpark De Voscuyl. Zij verloren vandaag met 1-5 kansloos van Blauw Zwart en staan nu dertiende met 0 uit 2 (4-10). ,,Maar we moeten het er bij de training met elkaar eerst maar eens goed over hebben want dit moet veel en veel beter. We hebben voor dit seizoen met elkaar duidelijke ambities uitgesproken. Natuurlijk wil haast iedereen kampioen of periodekampioen worden in deze derde klasse A. Persoonlijk denk ik dat we eerst maar eens lekker moeten gaan meedoen in het linkerrijtje en daar gaan we zaterdag een eerste goede stap voor zetten”, aldus de duidelijke voetbaltaal sprekende Elkerbout van Oegstgeest.

DWO – FC Oegstgeest 1-0 (1-0). DWO 1-0.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, T. Lichtenbeld, Driessen, N. Lichtenbeld, Dijkstra, Tas, Bormans, Den Hollander, Elkerbout, Bakker, Nieuwenburg.

Foto’s: Paul Lichtenbeld

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read