HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden gunt AVV Alphen te veel en verliest

Sporting Leiden gunt AVV Alphen te veel en verliest

-

Derde klasse A (zondag)- Aan de 5-2 zege van AVV Alphen viel helemaal niets af te dingen. De ploeg was over de gehele wedstrijd gezien een maatje te groot voor Sporting Leiden. De bezoekers boden echter twee doelpunten op een presenteerblaadje aan en toonden zich wel erg vrijgevig.

Kort na het begin speelde Sporting een bal te kort terug op keeper Jeffrey Smeele. Kevin Bergshoeff zei ‘dankjewel’ en de Leidenaren stonden met 1-0 achter. Even daarna begingen de bezoekers een onnodige overtreding en mocht specialist Nizar Alhalli aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied. Hij krulde het leer zeer knap in de bovenhoek en met de 2-0 leek de wedstrijd vroegtijdig gespeeld.

De mannen van Koos Habraken en Mark Cerdijn weigerden zich over te geven en vochten zich terug in de wedstrijd. De 2-1 kwam van de voet van Mo Abassi die een strafschop benutte. Ook de gelijkmaker nam hij voor zijn rekening en wel op een wel heel fraaie wijze. Eerst onderschepte hij een pass van doelman Rick de Vries, waarna hij een verdediger in de luren legde en raak prikte. Het gaf de bezoekers moed die streden voor wat ze waard waren. Kort voor rust ging het weer mis voor de ploeg uit de Mors.

Sporting Leiden speler Lucas Varga: ,,Twee persoonlijke fouten en evenzovele doelpunten. De laatste echt in de laatste seconde voor de rust. Frustrerend als je best goed voetbalt. In de tweede helft konden we het niet meer bijbenen en bleek AVV Alphen de betere ploeg. In de eerste helft misten ze trouwens ook wel wat kansen.”

De tweede helft leek lange tijd puur een formaliteit en kabbelde voort zonder dat er iets memorabels gebeurde. Het thuispubliek ging er echter eens goed voor zitten toen er opnieuw een vrije bal werd toegekend aan de rand van het strafschopgebied en Alhalli achter de bal plaatsnam. De voorpret bleek niet voor niets. De ranke middenvelder schilderde de bal opnieuw en op bijna identieke wijze in de bovenhoek. Alhalli zelf daarover: ,,Of ik daar vaak op train? Dat valt wel mee, maar na de training of tijdens loze momenten daag ik onze keeper nog wel eens uit om mijn vrije trap te stoppen. Dat is natuurlijk iets leuks tussen ons en zo train ik ook mijn traptechniek.”

De student commerciële economie zorgde in ieder geval voor smakelijke momenten aan de Sportlaan. Uiteindelijk werd het zelfs nog 5-2 via Fabian Verberg. Het is gezegd, Sporting strooide kwistig met cadeautjes, maar aan de andere kant spaarde de thuisploeg de bezoekers ook door een aantal opgelegde kansen te missen.

De in de spits immer sleurende Varga nog eens: ,,We hebben voornamelijk in de eerste helft aardig gespeeld, in de tweede helft konden we alleen strijd leveren zonder dat we het idee hadden dat Alphen te verslaan was. Door weer een nederlaag zou je denken dat de sfeer in de ploeg eronder lijdt. Dat is zeker niet het geval. De spirit is als vanouds goed. We moeten dat betere voetbal volgende keer een hele wedstrijd zien vol te houden. Wij geven niet op.”

Ahalli looft het voetbal van zijn team en kijkt verder dan dit seizoen: ,,Je ziet dat er veel voetbal zit in onze ploeg. Het was onze eerste competitiewedstrijd sinds de coronastop en het was af en toe nog wat onwennig. Dat verdween naarmate de tijd verstreek en we kunnen dan ook niet ontevreden zijn. Volgende jaar spelen we op zaterdag en daar kijken we met z’n allen naar uit. Je meet je krachten met andere, misschien sterkere teams en dat beschouwen we als een uitdaging. We hebben er alle vertrouwen in dat we ook daar prestaties kunnen neerzetten.”

Sporting Leiden krijgt het volgende week opnieuw zwaar als het op de tweede stek bivakkerende ODB op bezoek komt. AVV Alphen gaat op bezoek bij Stompwijk’92 dat het arme HWD met maar liefst 9-1 over de knie legde.

AVV Alphen-Sporting Leiden 5-2 (3-2). 5. Bergshoeff 1-0, 13. Ahalli 2-0, 16. Abassi 2-1, 27. Abassi 2-2, 45+4. Bergshoeff 3-2, 79. Ahalli 4-2, 90. Verberg 5-2.

Basisopstelling AVV Alphen: De Vries, Molle, Hamilton, Chaoch, De Lange, Bernichi, Justin Verberg, Ahalli, Bergshoeff, Yagoubi, Fabian Verberg.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van Leeuwen, Den Hollander, Kloos, IJssel de Schepper, Van der Hooft, Abassi, Siebert, Pinas, Mkaddem, Varga, Smeele.