donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden houdt geen stand en haalt weer einde niet

Sporting Leiden houdt geen stand en haalt weer einde niet

-

Derde klasse A- Op deze zondag werd op Sportpark “De Morsch” de wedstrijd gespeeld in de 3e klasse A tussen Sporting Leiden (12e) en het Delfse SEP (6e). Helaas kwam er vroegtijdig een einde aan deze wedstrijd met een tussenstand van 1-2.

In de 1e helft was het verschil op de ranglijst waarneembaar. Sporting speelde uit een gesloten verdediging en liet SEP het spel maken. De ploeg uit Delft kreeg na tien minuten de eerste kans via Barry Derwort, maar deze bal eindigde op de lat van het Leidse doel waar Lucas Varga de plaats had ingenomen van de afwezige Jeffrey Smeele.

Sporting kwam eruit door plaagstootjes van Mo Abassi en de teruggekeerde Boudewijn Kamphues, maar kwam niet tot scoren. Zo leek de thuisploeg op een 0-0 ruststand uit te komen, maar er werd alsnog gescoord. In de vijfenveertigste minuut kreeg Sporting een vrije trap op 20 meter van het doel. De nummer 10 van Sporting, Mo Abassi, ging achter de bal staan en draaide de bal in de bovenhoek (1-0) en scheidsrechter Straver floot vervolgens direct voor de rust.

In de tweede helft verdedigden de Leidenaren heel lang de 1-0 voorsprong en kregen mogelijkheden via Patient Charumbira en de ingevallen Yazdi. De Delftse ploeg ging aandringen, op zoek naar een gelijkspel en misschien zelfs wel een overwinning. In de laatste 20 minuten ontstond de eerste kans voor de gasten, maar deze werd eerst gekeerd door Varga en met hulp van Michael Siebert werd deze bal van de lijn afgehaald.

In de vijfenzeventigste minuut kreeg Marco van Blitterswijk de bal op de middenlijn, ging op avontuur en slalomde over het veld en kwam oog in oog te staan met Varga. Van Bitterswijk kwam als winnaar uit de bus.

Sporting Leiden kwam steeds meer onder druk te staan van SEP en de formatie van Koos Habraken knakte in de vijfentachtigste minuut. SEP kreeg een corner en deze bal viel bij de tweede paal neer en werd uiteindelijk een prooi voor Richard Kasius. Na dit doelpunt kwam er een discussie tussen spelers van Sporting Leden en scheidsrechter Straver en hij besloot om de wedstrijd te staken na aanhoudend commentaar.

Bij Sporting Leiden stond de 41e jarige Boudewijn Kamphues voor de 2e keer in de basis bij de Morschclub. De jarenlang speler van FC Rijnland was benaderd door Ronald Mink om de Leidse ploeg te helpen en om zo te hopen op een mooi seizoenseinde van de zondagtak van Sporting Leiden.

Sporting Leiden-SEP 1-2 (gestaakt, 86ste minuut). 45. Abassi 0-1, 75. Bitterswijk 1-1, 85. Kasius 1-2.

Basisopstelling Sporting Leiden: Varga, Van Leeuwen, Kloos, IJssel de Schepper, Henriquez, Abassi, Pracht, Siebert, Pinas, Kamphues, Charumbira.

Basisopstelling SEP: De Hooge, Bouwens, Kasius, Huffman, Sueters, Geenen, Franken, Derwort, Van Baalen, Heijmenberg, Van Blitterswijk.