vrijdag, augustus 19, 2022
HomeZaterdagDerde klasseSterk Voorschoten97 houdt koploper in bedwang (+fotoreportage)

Sterk Voorschoten97 houdt koploper in bedwang (+fotoreportage)

-

Derde klasse A (zondag)- Ruim tien minuten lang mocht Kethel Spaland dromen van een simpele zege en dus ook het kampioenschap. De bezoekers combineerden naar hartenlust en de 0-1, al na enkele minuten verkregen, leek de voorbode van een veel hogere score. De talrijke meegereisde supporters uit Schiedam vierden alvast een feestje. De bezoekers verkeken zich echter lelijk op de mentale weerbaarheid en het voetballend vermogen van de mannen van Denis Luhulima. Roy Elligens scoorde al snel de gelijkmaker en vanaf dat moment was er evenwicht op het veld. Met de 1-1 eindstand konden beide teams uiteindelijk wel vrede hebben.

Justin Aschman: ,,We wisten al dat het een heel zware middag zou worden en als je dan zo snel achter komt, kun je als team niet verzaken en weet je dat je allemaal aan de bak moet, je verstoppen kan niet. Natuurlijk speelden zij voor een prijs, het kampioenschap, maar wij willen gaan voor de tweede periode. Daarom speelden ook wij met het gas erop.”

Daar zegt de rechtervleugelaanvaller niets te veel. De thuisploeg speelde gedreven en zetten ziel en zaligheid in de duels. Omdat ook de bezoekers zich niet onbetuigd lieten ontstond er een boeiend kijkspel. Bennie Hogewoning raakte nog een keer de paal, maar Kethel Spaland kwam ook een paar keer dreigend door. Zo werd het een slijtageslag die veel van de spelers eiste.

Aschman: ,,Het was zwaar in de warmte en dan ook nog eens op kunstgras. Trainen volgens de stelling van ‘Speedthagoras’ werpt zijn vruchten af.” Omdat niet iedereen de stelling kent legt Aschman het even uit:  ,,We trainen twee keer in de week, maar dan heel intensief met veel loopwerk. Vandaar de stelling van Speedthagoras (mogelijk is er een verband tussen de introductie van dit begrip en het beroep van de trainer, docent wiskunde R.F.). Op een dag als  merk je dat al die inspanningen lonen.”

Omdat Stompwijk’92 zeer verassend verloor van HWD konden de flessen champagne toch open voor Kethel Spaland. Voor Voorschoten’97 is het spelen van de nacompetitie een stap dichterbij: SEP en DHL gaan naar de zaterdag, Kethel Spaland is kampioen. De concurrentie komt nog van Stompwijk’92 en in mindere mate van SVH. ,,Nog twee keer knallen met die gasten’’, is het motto van Luhulima. Zijn spelers zijn er klaar voor.

Voorschoten’97-Kethel Spaland 1-1 (1-1). 4. Nesse 0-1, 13. Elligens 1-1.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Van der Bor, Mulder, Adriaanse, Rebergen, Hogewoning, Van der Wijngaard, Vijlbrief, Elligens, Rekvelt, Aschman.

Basisopstelling Kethel Spaland: Koolmees, Helbers, Giovanni vanTroost, Koning, Van der Schuur, Van Straten, Glenn van Troost, Thienpondt, Nesse, Klink, Lourens.

Zie hier een fraaie fotoreportage met dank aan Voorschoten’97:

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read