donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseStompwijk'92 onder de sloophamer in Koudekerk

Stompwijk’92 onder de sloophamer in Koudekerk

-

Derde klasse A (zaterdag)- Wie de openingsfase zag bij het duel aan de Gruttolaan tussen Koudekerk en Stompwijk’92 zou niet hebben verwacht dat de thuisploeg at the end met 8-1 zou winnen. De thuisploeg opende bedroevend zwak en de ploeg van Erik van Manen leek een reële kans te krijgen om het puntentotaal op te vijzelen. Niets was evenwel minder waar. Binnen een ommezwaai zette Koudekerk de zaken recht. In de laatste twee duels kwam de ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots zo uit op veertien doelpunten en er zijn promovendi die daar beduidend meer wedstrijden voor nodig hebben.

Van Manen moest het doen met Bart van Boheemen tussen de palen. Zijn eerste keepers waren niet van de partij en dus werd de op een lager niveau keepende Van Boheemen voor de leeuwen geworpen. Na afloop kon er een conclusie worden getrokken. Ondanks de acht tegentreffers was de goalie de beste man aan de kant van de Stompwijkers. Veelzeggend als je als ploeg zo’n oorwassing moet ondergaan.

Zoals gezegd startte de wedstrijd hoopvol voor Stompwijk’92. Misschien had dit te maken met het in de warming-up wegvallen van Sander Schmand en Sidney de Schepper aan Koudekerkse kant. Voor hen kwamen Daan van der Zwet en Stan van Veen in het veld. Het tweetal deed dat op zich prima, maar de thuisploeg begon uitermate zwak aan de ontmoeting. In de opbouw ging het al vroeg meerdere keren fout, mede door het hoge druk zetten van de gasten, en na zeven minuten profiteerde Kite Beuvink van dat defensieve gekwakkel. De spits was weer terug van een blessure en hij leek zijn ploeg de juiste kant te kunnen opsturen deze middag.

Het duurde een kwartier voordat Koudekerk enigszins zichzelf werd en de bal wat minder vaak werd ingeleverd. Tussen minuut 17 en 22 scoorde Koudekerk ‘opeens’ drie keer. Eerst redde Van Boheemen nog keurig op een kopbal van Mike van Velzen, maar kort daarop stond de 1-1 op het scorebord door Yvar de Groot die een assist van Van Velzen eenvoudig kon binnen schuiven. Pal daarna zette Akke Pennin op aangeven van De Groot zijn ploeg op voorsprong. Bij de derde treffer ging de Stomwpijkse doelman niet vrijuit bij een houdbare inzet van Van der Zwet, maar de wijze van verdedigen van zijn ploeggenoten verdiende ook geen applaus.

Koudekerk bleef daarna gevaarlijker, maar Van Boheemen hield zijn doel verder keurig schoon. Aan de overzijde liet Roy Dorrepaal zich niet verschalken door een kopbal van Tim van Veen. Stompwijk’92 kwam nog een paar keer goed door, maar de marge bleef bij twee doelpunten en dus was de koers nog niet gelopen.

Na acht minuten in de tweede helft leek het doek wel te vallen voor de bezoekers. Na een uitstekende aanval over Mitchell Bons en Van Veen rondde Van Velzen af. Beuvink stelde Lars van Santen nog in staat de 4-2 te scoren, maar de grote kans werd niet benut. Een tweede treffer van de equipe van Van Manen had de spanning wellicht nog kunnen terugbrengen, maar in het vervolg liet Koudekerk niets meer heel van de nummer voorlaatst.

Van Velzen was de aangever bij de 5-1 van Bons en de puntspeler meldde zich daarna voor zijn tweede doelpunt van de middag. Daarna werd het nog erger voor de licht-blauwen omdat Wessel en de ingevallen Olaf Bakker ook geen genade kenden. Van Boheemen voorkwam nog meer tegentreffers, maar voor Stompwijk was het hoe dan ook een rampzalige middag.

Koudekerk mocht dan wel pover zijn begonnen, maar de klus werd uiteindelijk ruimschoots geklaard met bij vlagen uitstekend voetbal. Stompwijk liet ook af en toe van zich horen, maar bood over het geheel genomen te weinig weerstand om het de opponent lastiger te maken. Koudekerk schoof door naar de middenmoot en bij Stompwijk’92 is men ervan doordrongen dat dit een lastig seizoen zal worden.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Roosenbrand, De Boer, Van der Zwet, Van Rijswijk, Van Veen, De Groot, Pennin, W. Bakker, Van Velzen, Bons.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Boheemen, Van Benten, Van der Arend, Van Veen,  L.van Santen, Korte, Sweere, Knijff, B. van Santen, Ammerlaan, Beuvink.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read