dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseStrijdvaardig Lugdunum komt net tekort tegen Alphia

Strijdvaardig Lugdunum komt net tekort tegen Alphia

-

Derde klasse A (zaterdag) – Onder het genot van een voorjaarszonnetje vond zaterdag de wedstrijd tussen Lugdunum en Alphia plaats. Lugdunum is na de winterstop in een vrije val terecht gekomen. Alphia daarentegen heeft de zaak goed op orde en heeft na de winterstop al 16 punten bij elkaar gevoetbald. Voor de wedstrijd was Marco Harleman nog positief gestemd. ,,We worden weer steeds completer. Uiteindelijk is kwaliteit in het veld mede bepalend voor het halen van punten.” Na negentig minuten hard werken bleef de ploeg uit de Kikkerpolder andermaal met lege handen achter. Hierdoor staat Lugdunum op de twaalfde plaats en zal het alle zeilen moeten bijzetten om ook volgend seizoen in de derde klasse uit te mogen komen.

Ruim een kwartier te laat floot scheidsrechter Moussaoui voor aanvang van de wedstrijd. De beginfase was mat en de wedstrijd kwam langzaam op gang. Lugdunum liet het balbezit aan Alphia en gokte zelf op de omschakeling. De eerste speldenprikken kwamen van Alphense zijde. Echter waren Daniël Buijnink en Jaoud El Yaacoubi niet scherp genoeg.

Lugdunum liep achter de feiten aan en gaf veel ruimte tussen de linies weg. Alphia maakte hier dankbaar gebruik van en brak in de 12e minuut de ban. Na een prima steekpass liet El Yaacoubi keeper Hans Edink kansloos (0-1). Na de openingstreffer bleef het spelbeeld onveranderd. Lugdunum bleef achterover leunen en Alphia viel aan. Dat uiteindelijk de ruststand slechts 0-1 was, mocht een wonder heten. Jake van Rijn, Yaacoubi (2x) en Marwan Fennich verzuimden de marge te vergroten. Lugdunum stelde daar bitter weinig tegenover.

De pauze hebben trainer Harleman en zijn spelers nuttig gebruikt zo bleek later. Het spelbeeld was na de rust immers totaal anders. Lugdunum had meer grip op de wedstrijd, vocht voor elke meter en gaf een stuk minder ruimte weg. Kort na rust leek Koos de Haas de gelijkmaker aan te tekenen. Echter werd zijn schot door de jeugdige keeper Perry van Kassel prima gepareerd. Niet lang daarna schoot Younes Touballi op de lat. Lugdunum zette nog een tandje bij en werd uiteindelijk beloond met de gelijkmaker. Jayden Bergwijn schoot prima diagonaal in en wist Van Kassel kansloos te laten (1-1).

Na de gelijkmaker zakte Lugdunum weer in en liet het spel aan Alphia. Achteraf gezien een slechte raadgever. Tien minuten voor tijd keek Lugdunum wederom tegen een achterstand aan. Van Rijn was dit keer de gevierde man aan Alphense zijde (1-2). Dit keer kon Lugdunum de rug niet meer rechten en liep zelfs tegen een derde tegentreffer aan. Verdediger Floris Buijnink werd met een simpele steekbal vrijgespeeld en maakte geen fout (1-3).

Wederom stond Lugdunum na negentig minuten spelen met lege handen en heeft het na zestien wedstrijden tien punten bij elkaar gespeeld. Al deze punten werden overigens voor de winterstop behaald. Volgende week speelt Lugdunum uit tegen mededegradatiekandidaat Be Fair. Een wedstijd die gewonnen moet worden!

Na de wedstrijd was een zichtbaar teleurgestelde aanvoerder De Haas duidelijk in zijn analyse: ,,De eerste helft was heel matig en speelden we in een 1:4:3:3 formatie. De linies stonden ver uit elkaar waardoor de voorwaartsen te veel op een eiland stonden. Na rust hebben we het omgezet naar 1:4:4:2 en kregen we meer controle op de wedstrijd. Na wat kleine kansjes maakten we uiteindelijk de gelijkmaker. Helaas maakte Alphia in de laatste tien minuten twee doelpunten en staan we weer met lege handen. Ondanks dat heb ik een spelbeeld gezien waar we mee vooruit kunnen. De komende wedstrijden spelen we tegen concurrenten en zullen we de punten moeten pakken”,  sprak De Haas strijdvaardig.

Lugdunum – Alphia 1-3 (0-1). 12. El Yaacoubi 1-0, 68. Bergwijn 1-1, 79. Van Rijn 1-2, 84. F. Buijnink 1-3.

Basisopstelling Lugdunum: Edink, Muranda, Brandt, Beij, Dijkhuizen, Thong, Bernal, De Haas, Person, Bergwijn, Bensalah.

Basisopstelling Alphia: Van Cassel, Wentink, F. Buijnink, Duurham, Egberts,  Oliveira, Fennich, Buijnink, Van Rijn, Hoogervorst, El Yaacoubi.