donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSV Aarlanderveen boekt vrij eenvoudige zege (plus podcast)

SV Aarlanderveen boekt vrij eenvoudige zege (plus podcast)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Omdat Oudewater niet in actie kwam, kon SV Aarlanderveen bij winst tot op vier punten komen van de lijstaanvoerder. Weliswaar met een wedstrijd meer, maar de ploeg van Sander van Dijk wilde in elk geval de druk er enigszins ophouden bij de ploeg van Alex Redel. Dat lukte want Gouda had weinig in te brengen bij de nummer twee (3-0). Een prettig resultaat gegeven het feit dat nu FC Oegstgeest en Oudewater zelf de komende tegenstanders zullen zijn van de groenzwarten.

Van Dijk was grotendeels tevreden over de verrichtingen van zijn manschappen. ,,Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Het was vooral zaak om geduldig te blijven. De tegenstander hadden we nog niet eerder getroffen en ik kon lastig inschatten hoe zij zouden gaan spelen. Vorige week wonnen ze van Lugdunum en daarmee hadden ze wel vertrouwen getankt, zo dacht ik vooraf. Uiteindelijk zakten zij heel ver in en zij lieten ons aan de bal. Je weet dat de ruimtes groter worden wanneer de 1-0 eenmaal op het bord komt.”

Gouda kwam er slechts sporadisch uit en het bleef bij een paar kansloze schoten van afstand. SVA werd wel serieus gevaarlijk en het was wachten op de openingstreffer. Die kwam er via Bram Egberts die attent reageerde nadat de paal getroffen was. Op de voorsprong was niets af te dingen, maar het verschil was uiteraard nog niet genaakt.

,,Gouda had na de rust de intentie om ook wat te gaan prikken, maar omdat wij al snel twee keer scoorden na elkaar was het wel gedaan met hun verzet. Op zich is er niets mis met de 3-0, maar mijn ploeg had er gerust wat goals bij mogen maken. Ik denk dat het ook zomaar 6 of 7-0 had kunnen worden. We speelden echter te slordig nadat het duel beslist was en dat verwijt ik de ploeg wel enigszins. Het was ook niet handig om nog twee gele kaarten te pakken. Over het geheel genomen ben ik echter positief en gaan we nu op voor twee zeer belangrijke ontmoetingen. Daarna weten we nog beter waar we staan en kunnen we gerichter kijken naar doelstellingen.”

Voor de thuisploeg scoorde spits Jorn Poelwijk tweemaal. Bij het tweede doelpunt veroverde Thom Nouwens de bal en zette hij Killian Bouwhuis aan het werk. De assist van hem bracht de genoemde aanvaller tot scoren. De ingevallen Bouwhuis stond ook aan de basis van de 3-0. De voorzet kon niet worden geklemd door de doelman en daardoor was het een koud kunstje voor Poelwijk om de eindscore te bepalen.

Foto’s: met dank aan Ed Nagtegaal

Beluister hier nog een podcast van mediapartner Studio Alphen met Luca Janszen van SV Aarlanderveen:

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read